Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Frenzel vévodil sdruženářům v Seefeldu

Seefeld (Rakousko) – Premiérový ročník třídílného seriálu Nordic Combined Triple suverénně ovládl Eric Frenzel. Německý sdruženář i v posledním díle miniseriálu potvrdil roli velkého favorita a v cíli závěrečného závodu udržel náskok 21,2 sekundy před Norem Haavardem Klemetsenem.

Eric Frenzel
zdroj: AP autor: Michael Probst

Pětadvacetiletý mistr světa Frenzel vyhrál už páteční prolog a první místo mu patřilo i po sobotě. V nedělní skokanské části sice klesl na průběžné druhé místo za Klemetsena, ale vzhledem k tomu, že je výrazně lepším běžcem, nebylo o jeho vítězství prakticky pochyb.

Frenzel také brzy Nora předběhl a vypracoval si v čele až třičtvrtěminutový náskok. V závěrečných kilometrech si mohl dovolit zpomalit a doběhl si pohodlně pro vítězství. Třetí po běhu na 15 km skončil další norský sdruženář Magnus Moan.

Za celkový triumf získal Frenzel dvojnásobné body do světového poháru a největší podíl z dotace 100 000 eur. Čeští sdruženáři v premiéře miniseriálu na body nedosáhli. Do sobotního závodu pro 50 nejlepších z pátečního prologu se nedostali Tomáš Slavík a Miroslav Dvořák, v sobotu poté po dalším zúžení na 30 odpadli i Pavel Churavý a Tomáš Portyk. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články