Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sdruženář Churavý si vylepšil sezonní maximum v SP na 17. místo

Seefeld (Rakousko) - Ve druhém závodu Světového poháru sdruženářů v Seefeldu bodoval z českého tria jen Pavel Churavý a sedmnáctým místem si vytvořil maximum v dosavadní sezoně. Tomáš Slavík doběhl čtyřicátý, Miroslav Dvořák hned za ním. Stejně jako v sobotu zvítězil německý mistr světa z roku 2011 Eric Frenzel a vybojoval pátý triumf v kariéře.

Eric Frenzel
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Churavý poprvé v sezoně pronikl do první dvacítky a základ položil desátým místem po skoku. V běhu dosáhl 24. času a cílem proběhl se ztrátou 57 sekund za vítězem, přičemž daleko za sebou nechal i nejlepšího skokana dne Haavarda Klemetsena z Norska.

Slavík se ve stopě propadl z 19. místa, Dvořák po nepovedeném skoku (35.) v běhu neútočil. Česká jednička se vrátila v celkové klasifikaci z 11. na 13. místo, na kterém víkend v Seefeldu začínala.

Frenzel byl po skoku sedmý a do cíle dorazil jako první s třísekundovým náskokem na oba nejrychlejší běžce startovního pole. Ve fotofiniši Nor Mikko Kokslien porazil Taylora Fletchera z USA, který se na pódium vyšvihl z 24. pozice po skoku. V čele SP je nadále Francouz Jason Lamy Chapuis, ale po víkendu se jeho náskok na Magnuse Moana z Norska snížil na 19 bodů. Třetí je Frenzel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články