Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sáblíková trénuje na prkně: Těšila jsem se, že nebudu muset nic dělat, ale tohle nečekal nikdo

Už toho za svou bohatou a úspěšnou kariéru zažila spoustu, ale to, co se děje nyní, zažívá poprvé a klidně by si to odpustila. Martina Sáblíková, trojnásobná olympijská vítězka, tráví čas doma a i když má po sezoně, snaží se už připravovat na tu následující. Opět jí za současné situace přijdou vhod i pomůcky, s nimiž kariéru začínala.

Martina Sáblíková s medailemi
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavná rychlobruslařka si představovala, že po úspěšné loňské sezoně bude odpočívat jinak. "Těšila jsem se hrozně na to, že nebudu cestovat a opravdu si užiju čas doma a nebudu muset opravdu nic dělat, bohužel takhle jsem si to rozhodně nepředstavovala, to asi nikdo z nás."

Vládkyně dlouhých tratí na rychlobruslařských oválech už ale začala přípravu na příští sezonu. Kvůli pandemii koronaviru a nouzovému stavu, který jí zásadním způsobem zmenšil prostor na přípravu, se vrátila i k tréninkovým pomůckám, které jí pomáhaly nastartovat kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková trénuje doma, vrátila se kvůli tomu i na prkno

"Čas se snažím trávit tréninkem, což je na prkně, které jsem oprášila po celé sezoně, protože jsem se pohybovala převážně na ledě a na kole doma. K tomu přidávám různé cviky na posilování," vysvětluje, že se vrátila ke kořenům, kdy hodiny na ledě nahrazovala trénováním skluzu na hladkém prkně.

Sáblíková věří, že se všechno brzy vrátí do normálu a opět se bude moci připravovat bez současných omezení pohybu. "Myslím si, že bychom měli být k sobě všichni ohleduplní, dávat na sebe pozor a opravdu dodržovat určená pravidla. Věřím, že to společně všichni zvládneme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články