Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zdráhalová se už cítí lépe. Na umístění ale nekoukám, říká před svým nedělním dvojbojem

Vypádá to, že se jí forma zlepšuje v pravý čas. Po zdravotních problémech v sezoně se rychlobruslařka Nikola Zdráhalová před svými starty na mistrovství světa v německém Inzellu cítí lépe. Věří, že se po odpočinkovém létě, kdy se věnovala škole a získala řidičský průkaz, vrací do širší světové špičky. V bavorském městečku Zdráhalová pojede na patnáctistovce a v závodu s hromadným startem. Přímý přenos závodu na 1500 metrů sledujte od 14:30 a hromadný start žen od 16:20 na webu ctsport.cz.

Nikola Zdráhalová
zdroj: AP autor: Peter Dejong

Dvaadvacetiletá olympionička se i s ohledem na zdravotní problémy v sezoně dlouho trápila, minulý týden na Světovém poháru v Hamaru si ale zajela maxima na tratích 1000 i 1500 metrů a zlepšenou formu chce potvrdit. "Věřím, že Hamar byl zlom. Cítím, že jsem na tom lépe," řekla Zdráhalová. 

"Jsem ráda, že tady můžu startovat. Sice je blbé, že se vše jede během jednoho odpoledne, ale na to už jsem zvyklá," pousmála se rychlobruslařská univerzálka, která startuje na kratších i delších tratích.

Aktuální sezona má v jejím podání k ideálu daleko. Po olympiádě v Pchjongčchangu stejně jako hvězdná Martina Sáblíková déle odpočívala a věnovala se nesportovním aktivitám, na začátku ročníku tak její výkonnost nebyla nejlepší. Poté několik týdnů řešila zdravotní problémy.

"Na začátku jsem byla schopná vyhrát divizi B na trojce, pak jsem ale jezdila vzadu. Listopad a prosinec byly ovlivněny nemocemi, brala jsem antibiotika. Pořád nemůžu říct, že bych byla na stejné úrovni jako v minulé sezoně. Doufám ale, že jsem zpátky," uvedla Zdráhalová.

Konkrétní cíle pro šampionát v Inzellu si nedává. "Pro mě je důležitý pocit z jízdy. Na umístění nekoukám, chci mít dobrý pocit," řekla rodačka z Dvora Králové nad Labem, která byla loni na olympiádě na patnáctistovce jedenáctá a v závodu s hromadným startem osmá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články