Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Erbanová se rozhodla pro změnu. Trénování v Nizozemsku vymění za Polsko

Nizozemské dobrodružství pro rychlobruslařku Karolínu Erbanovou končí. Rozhodla se, že nyní bude trénovat v polském zázemí. V Nizozemsku strávila čtyři roky, které vyvrcholily ziskem bronzové medaile na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

"Do Nizozemí jsem se před čtyřmi lety vydala za velkým dobrodružstvím a jasným cílem. Cíl se splnil a teď mi v podobě bronzové olympijské medaile leží doma. Byly to čtyři roky plné zkušeností," uvedla Erbanová.

V roce 2014 po olympijských hrách v Soči, kde obsadila desáté místo na 500 a 1000 metrů, odešla od trenéra Petra Nováka ze skupiny trojnásobné olympijské vítězky Martiny Sáblíkové. Rozhodla se více zaměřit na sprinty a přesunula se do rychlobruslařské velmoci Nizozemska.

K šesti titulům juniorské mistryně světa postupně přidala dvě bronzové medaile z mistrovství světa a zlato a bronz z evropských šampionátů. Okusila také pocit vítězky závodu Světového poháru.

Od spolupráce s polskými sprintery si slibuje oživení přípravy. "Trénování ve smíšené skupině mužů a žen, nové prostředí, tréninkové metody i jiný pohled na techniku mi přinese impulz do mé bruslařské kariéry a na to se velmi těším," prohlásila pětadvacetiletá rodačka z Vrchlabí, která v únoru v Pchjongčchangu získala bronz na 500 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články