Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pocitově to bylo skvělé, radovala se Sáblíková po osmém místě na 1500 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se postupně dostává do závodní pohody. V Erfurtu zajela po šestitýdenní přestávce kvůli bolavým zádům osmý nejrychlejší čas v závodě na 1500 metrů. Nejen s výsledkem, ale zejména pocitově byla se sebou spokojená.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

"Jsem naprosto spokojená. Stejný čas jsem jela v Salt Lake City na vysokohorské dráze. Čas 1:57 je můj třetí nejrychlejší v sezoně v Evropě, takže jsem opravdu hodně spokojená," řekla Sáblíková a měla radost i z toho, že ji příliš nelimitovala bolest zad. "Musím říct, že to bylo docela v pohodě. Samozřejmě, že jsem to cítila, ale nic oproti tomu, co jsem zažívala v Americe, to nebylo," podotkla třicetiletá rychlobruslařka.

Dlouhá přestávka se na ní ale prý projevila. "První stovka byla nemastná neslaná, pak se mi ale jelo dobře. Jsem ráda za ten pocit. Při posledním startu na patnáctistovce v Salt Lake City to nebylo příjemné, byla jsem s obrovským odstupem poslední," připomněla Sáblíková nevydařené prosincové vystoupení v USA.

V závěru roku problémy Sáblíkové se zády vrcholily. Teď už se cítí mnohem lépe. "Prostě mi vystřeluje bolest do levé nohy, hlavně posledních dvě stě, tři sta metrů. Ale nejde to srovnávat se Salt Lake. Už jsem cítila, že jsem to zase já," řekla.

Rodačka z Nového Města na Moravě přiznala, že se trochu obávala, zda závod "udýchá". "Trénink je vážně odlišný proti závodu. Ale jak už jsem řekla, jelo se mi super. Nevím jak technicky, ale pocitově to bylo skvělé," podotkla.

Nakonec se vyrovnala i s faktem, že startovala v elitní divizi A. Původně totiž počítala, že pojede ve slabším béčku. V Erfurtu však chybí řada rychlobruslařek, které ve SP běžně startují, a tak byla nalosována do áčka. "Málem jsem se rozbrečela, když jsem to zjistila. Děsně jsem se bála propadáku. Ale výsledný čas i umístění představuje obrovskou úlevu," přiznala.

Hlavní závod čeká Sáblíkovou v neděli, kdy se představí na své oblíbené trati 3000 metrů. Po dnešním výsledku věří, že uspěje. "Patnáctistovku jsme s trenérem brali jako test před trojkou. Plus abych se kvalifikovala na mistrovství světa ve víceboji. Oba jsme tušili, že za 1:55 to nebude, ale tenhle čas na dráze v Erfurtu není vůbec špatný," dodala svěřenkyně Petra Nováka, která zajela čas 1:57,89.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články