Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sáblíková má za sebou rychlou přípravu. Ještě bych měsíc počkala, hlásí před startem sezony

Do startu olympijských her zbývá ještě více než 100 dní, sezona však pro rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou odstartuje již za dva týdny v Heerenveenu. Třicetiletá reprezentantka se bude snažit na čtvrtých hrách v kariéře rozšířit sbírku pěti olympijských medailí, prvním cílem pro ni ale je se do Pchjongčchangu z úvodních Světových pohárů kvalifikovat.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

Většinu přípravy už má Sáblíková za sebou a je s ní spokojená, i když v úvodu se musela vyrovnat se zdravotními problémy. Měla přetížené vazy v koleni. "Ze začátku jsem kvůli tomu byla trošku rozčarovaná. Teď už je ale vše v pořádku, čehož si vážím. Nemohla jsem trénovat vše, proto bylo překvapením, jak jsem zajela v kontrolních závodech," poukázala trojnásobná olympijská vítězka na výborné výsledky z nedávných startů v Inzellu.

Dobrou formu se bude snažit prodat hned od začátku sezony, i když by se bez závodů ještě obešla. "Každým rokem příprava utíká rychleji. Klidně bych si měsíc počkala, ale je to takhle. Čas plyne rychle. Uvidíme, jak to bude vypadat," řekla Sáblíková.

"Jen kvalifikovat se na olympiádu bude těžké a hodně psychicky náročné. Je to ale takhle nastavené, takže se s tím musíme všichni vyrovnat," podotkla svěřenkyně trenéra Petra Nováka, která plánuje v SP startovat prakticky na všech tratích. Do Pchjongčchangu by se královna dlouhých tratí ráda kvalifikovala i v závodě s hromadným startem a navíc by měla pomoct týmu.

Sáblíková si momentálně užívá krátký pobyt doma, kde do olympiády stráví v součtu už jen šestnáct dnů. V sobotu převezme na Hradě vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. A hned v neděli odcestuje trénovat do Itálie. "Čtyři až pět dní bez ledu, poté se přesuneme na pár dní do Inzellu a pak do Heerenveenu," popsala Sáblíková svůj další program.

Do Česka se vrátí až před Vánocemi, kdy už se bude naplno soustředit na olympiádu. Na ní bude obhajovat zlato a stříbro ze Soči. "Věřím, že Martina nějakou medaili vyjede. Přivézt z třetí olympiády jakoukoliv medaili by byl úspěch. Věřím, že bude lepší než bronzová," řekl kouč Novák.

Podle něj budou české rychlobruslařky v Pchjongčchangu patřit mezi medailové kandidátky na všech tratích. Věří i Karolíně Erbanové a Nikole Zdráhalové. "To je poprvé v historii. Věřím, že bych se jednou mohl dočkat i pěti medailí," uvedl Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články