Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Sáblíková chválila barvy a obdivovala kšandy, beranici asi nevybalí

Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková se po závěrečném soustředění naposledy zastavila v Česku. Před čtvrtečním odletem do Soči si majitelka dvou zlatých medailí ze soutěží pod pěti kruhy vyfasovala olympijskou výstroj. První start ji čeká v neděli 9. února, kdy bude obhajovat zlato na kratší z obou tratí.

Martina Sáblíková si přebrala olympijskou kolekci oblečení
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Desetinásobná mistryně světa oficiálně převzala olympijské oblečení. Obdržela stejně jako další sportovci velikou tašku, ve které nechybí z oblečení téměř nic. "Musím tam dodat hygienické potřeby a tak a myslím, že to moc přerovnávat nebudu," prohlásila. 

Kšandy jí sedí

"Poprvé jsem tu kolekci viděla asi před měsícem, kdy jsme si ji i zkoušela, a mohu říct, že se mi líbí," řekla Sáblíková. Vypíchla hlavně módní kšandy. "Uchvátily mě. Celkově je to pohodový styl. který se mi hodně moc líbí. A samozřejmě také barvy. Musím říct, že inspirace Muchou je skvělá," uvedla Sáblíková. Speciální beranice, která by měla být nejvýraznější částí výbavy, ji naopak nechala v klidu. "Nevím, jestli bude dole v Soči potřeba. Když jsme tam byli loni, tak tam bylo deset patnáct stupňů," vysvětlila.


Šestadvacetiletá Sáblíková o víkendu zakončila závěrečné soustředění v italském Collalbu. Sáblíková se stejně jako další olympionička Karolína Erbanová musela vyrovnávat s nepříznivým počasím. "Poslední tři dny byl hodně drsný hlavně vítr. Když začalo foukat proti rovince, měla jsem kolo o dvě vteřiny pomalejší," uvedla úřadující olympijská šampionka na tratích 3 000 a 5 000 metrů.

I proto se těší do Soči. "Oproti Itálii tam bude příjemně. V Collalbu bylo minus pět. Pod kombinézou jsem měla podvlíkačky, byla jsem navlečená, kolikrát jsem šla po třiceti čtyřiceti minutách z ledu, abych se ohřála. Ani jsem jednotku nedojezdila. Bylo to hodně náročné. V hale bude teplo," řekla Sáblíková, které se před rokem v dějišti olympiády dařilo na mistrovství světa na jednotlivých tratích. "Loni to tam bylo nádherné, snad to bude teď stejné," přála si svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Karolína Erbanová, Petr Novák a Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Do Soči Sáblíková i Erbanová odletí ve čtvrtek prvním olympijským speciálem. Do té doby si chce trojnásobná olympijská medailistka dát hlavně pozor, aby zůstala zdravá. "I ke kadeřníkovi jdu proto ráno, aby tam nikdo nebyl," dodala i přes nervozitu dobře naladěná Sáblíková. "Uhlídat se není těžké. Chci udělat maximum a být na olympiádě zdravá. Aby závody byly jen o fyzických možnostech. Jestli někdo bude rychlejší, nemohu ovlivnit, ale nechci být nemocná," řekla.

Poprvé v kariéře bude rodačku z Nového Města na Moravě přímo na olympiádě podporovat maminka Eva. "Ve Vancouveru ani v Turíně nebyla, takže jsem ráda, že tam tentokrát bude," prohlásila Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články