Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Trať na MS postaví kouč Ledecké. Beru to jako dobrý znamení, říká česká hvězda

Sierra Nevada (Španělsko) - Poprvé v kariéře pojede Ester Ledecká závod v trati, kterou vytyčí její trenér. Na světovém šampionátu v Sierra Nevadě postaví branky úterního obřího slalomu její italský kouč Erich Pramsohler. "Nevím, jestli je to dobrý, nebo špatný znamení. Ale beru to jako dobrý znamení," řekla Ledecká. Vpředvečer má česká závodnice volno. Čas stráví nejspíše s hipogryfem Klofanem. Přímý přenos kvalifikace vysílá ČT sport a web ctsport.cz v úterý od 8:55, finále je na programu ve 12:50.

S trenérem Pramsohlerem se Ledecká domluvila na spolupráci před touto sezonou. Dva dny před závodem měli poradu a bavili se, jak branky rozestavit. "Tak jsem mu říkala, že je mi úplně jedno, jak to postaví," řekla Ledecká. Ani Ital neplánoval nějakou speciální kombinaci. "On říkal, že to postaví tak, aby to bylo sjízdný pro všechny, aby si to všichni užili. Nebude tam stavět nic speciálního pro nás," prozradila Ledecká.

Trenéři se občas snaží postavit kombinaci bran, aby co nejvíce vyhovovala jejich svěřenkyním. Někdy se to ale mine účinkem. Jako například na posledním SP před šampionátem v Kayseri. "Stavěl můj bývalý kouč Richie (Rakušan Pickl). Vymyslel si, že tam budou dvě průjezdný branky a ve finále se nikdo z jeho týmu nedostal do finále, což byla fakt kuriozita. Prostě to překombinoval," smála se Ledecká a s nadějí v hlase dodala: "Myslím, že mám rozumného trenéra a postaví pěkný a 'jetelný' obří slalom."

Jednadvacetiletá Ledecká znovu kombinuje v zimě snowboarding s alpským lyžováním. Zima už se pomalu blíží ke konci, ale energie má stále dost. "Nejvíc mě ničí cesty a čekání na letištích. To je pro mě asi nejhorší. Ale jsme tady už delší dobu, tak jsem se stihla trochu aklimatizovat, takže mám plno síly," ujistila.

Obří slalom jezdí Ledecká na mužském prkně. To je delší a tvrdší než dámské a může na něm jezdit rychleji. "Když jsem do holčičího dala sílu, tak mi prkno zatočilo moc. Musela jsem hrát hodně na cit. Tolik mě to nebavilo, prostě jsem to chtěla urvat. S klučičím prknem tam nasadím oblouk a dám do toho sílu, kterou mám k dispozici. Ono to udělá oblouk, který se mi líbí, a ve směru, ve kterém chci," popsala.

Esterka a Klofan

Den před závodem má "volno", aby si odpočinula. Dá si jen lehký trénink s fyzioterapeutem Jakubem Markem a půjde se vyklusat. Večer si nejspíše pustí jeden z filmů o kouzelnickém učni Harrym Potterovi. "Jsem jeho fanda. Mám to už tak nakoukané, že u toho můžu dělat jiné věci. Hrozně mě to baví," řekla. Nejvíce si oblíbila třetí díl, Vězně z Azkabanu. "Líbí se mi tam Klofan," jmenovala postavu hipogryfa a sama vymyslela trefný novinový titulek: "Esterka bude před závodem koukat na Klofana."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články