Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

I olympijská vítězka se musela sklonit. Finále GP ovládla Kihiraová

Vítězkou finále krasobruslařské Grand Prix se stala Rika Kihiraová. Šestnáctiletá Japonka ve Vancouveru porazila olympijskou vítězku Alinu Zagitovovou z Ruska i ve volné jízdě a celkově ji za sebou nechala o více než šest bodů.

Rika Kihiraová
zdroj: ČTK/ZUMA/Xinhua

Kihiraová ve finále navázala na triumfy z NHK Trophy a závodu v Grenoblu. Při prvním pokusu o trojitý axel sice upadla, ale vzápětí tento veleobtížný skok zvládla v kombinaci a dojela bez chyby i zbytek programu.

"Bezprostředně potom, co jsem udělala chybu při prvním trojitém axelu, jsem si uvědomila, že musím všechno ostatní skočit čistě, protože je to finále Grand Prix a já nemám jinou možnost než skákat čistě," řekla vítězka.

Zagitovová loňský triumf neobhájila mimo jiné kvůli chybě v kombinaci, ve které skočila jen jednoduchý toeloop místo trojitého.

Je nám líto, video expirovalo.
Japonka Kihiraová opanovala finále krasobruslařské Grand Prix

"Nejsem spokojená se svým výkonem, protože cílem je jet bez chyby. Ale jsem ráda, že jsem zbytek odjela čistě," komentovala svůj výkon. Připustila, že se po druhém místě v krátkém programu cítila být pod tlakem. "Možná musím udělat nějaké změny v mentální přípravě. Potřebuji bruslit v závodě jako na tréninku a nepřemýšlet o ničem jiném," poznamenala šestnáctiletá Ruska.

Závod sportovních dvojic ovládli Francouzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres, které nejlepší volná jízda večera vynesla ze čtvrtého místa po krátkém programu až na vrchol. Mezi tanečníky zvítězili úřadující vicemistři světa Madison Hubbellová a Zachary Donohue z USA.

Finále Grand Prix v krasobruslení ve Vancouveru:

Ženy - konečné pořadí: 1. Kihiraová (Jap.) 233,12 bodu, 2. Zagitovová 226,53, 3. Tuktamyševová (obě Rus.) 215,32.

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Jamesová, Cipres (Fr.) 219,88, 2. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (Čína) 216,90, 3. Tarasovová, Morozov (Rus.) 214,20.

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Hubbellová, Donohue (USA) 205,35, 2. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 201,37, 3. Guignardová, Fabbri (It.) 198,65.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články