Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fenomén Trusovová. Jako první žena skočila čtverný toeloop s trojitým

Kde jsou její hranice? Zatím zřejmě v nedohlednu. Co předvádí čtrnáctiletá Alexandra Trusovová na ledě, přivádí krasobruslařskou veřejnost v úžas. Poté, co v březnu předvedla jako první závodnice čtverný toeloop, ho teď na juniorské Grand Prix v Kaunasu vylepšila ještě jedním trojitým. Za takovou kombinaci by se nemusel stydět ani ten nejlepší krasobruslař v mužské kategorii.

Alexandra Trusovová
zdroj: Instagram/trusova_sasha

Stále je to juniorka. V seniorské kategorii může Trusovová kvůli svému věku závodit nejdříve v sezoně 2019/2020. Přitom skáče jako nikdo před ní. O víkendu do volné jízdy zařadila hned tři čtveráky. Kromě kombinace u sólového čtverného toeloopu spadla, čtverný lutz byl nedotočený.

Navzdory pádu vyhrála o více než třicet bodů. "Byla jsem velmi nervózní, protože to byl můj první závod v sezoně a poprvé jsem se ve volné jízdě pokusila o tři čtverné skoky. Celkově jsem spokojená s výsledkem na této Grand Prix, ale spadla jsem při prvním čtverném toeloopu, takže budu dál pracovat a pokusím se ten program zajet čistě," řekla svěřenkyně Eteri Tutberidzeové, v jejíž skupině vyrostly dvojnásobná mistryně světa Jevgenija Medveděvová i olympijská šampionka Alina Zagitovová.

V Kaunasu závodil i český krasobruslař Matyáš Bělohradský, který obsadil šestou příčku. Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi skončil třináctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články