Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Prorazí Dušková s Bidařem? Bude Březina v desítce? Začíná MS v krasobruslení

Helsinky – Šestičlenná česká reprezentace neodjela na mistrovství světa v krasobruslení s přehnanými ambicemi. Medaile visí proklatě vysoko, ale ve hře je také účast na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Dá se očekávat skvělá podívaná, zúčastní se všichni obhájci titulu. Někteří zkušení se vrací, aby se připravili na olympijský rok, na vrchol se ale dere mládí. Přímé přenosy nabídne ČT sport, ČT2 a web ctsport.cz. První startuje dnes v 9:40, kdy jsou na programu krátké jízdy žen.

Sport
zdroj: ČT4

Z českých reprezentantů se v Helsinkách představí stálice Michal Březina a také mladá sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař. Pro Michaelu Lucii Hanzlíkovou a taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn by byl úspěchem postup do volných jízd.

Mezi muži bude na třetí titul za sebou útočit Španěl Javier Fernández. Bude odolávat nejen tlaku tradičního rivala a tréninkového partnera Juzurua Hanjua z Japonska, ale také nastupující generaci. Jejím nejvýraznějším představitelem je vítěz mistrovství čtyř kontinentů Američan Nathan Chen, který má ve volné jízdě pět čtverných skoků, z toho čtyři různé. Vedle salchowu a toeloopu má v repertoáru ještě lutz a flip.

Březina, který ve čtvrtek oslaví 27. narozeniny, bude mít šanci stejně jako loni na světové scéně napravit dojem z nepovedeného mistrovství Evropy. Na lednovém kontinentálním šampionátu v Ostravě byl dvanáctý, na MS obhajuje devátou příčku.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Zatímco mezi muži je více favoritů, v ženské kategorii by bylo velkým překvapením, pokud by vyhrál kdokoliv jiný než úřadující mistryně světa Ruska Jevgenija Medvěděvová. Když v lednu ovládla mistrovství Evropy, bylo to její osmé vítězství za sebou. Do boje o stupně vítězů by se vedle medailistek z ME Anny Pogorilé z Ruska a Italky Caroliny Kostnerové měly zapojit také nejlepší krasobruslařky z mistrovství čtyř kontinentů, Japonka Mai Miharaová a Kanaďanka Gabrielle Dalemanová.

Vyrovnaná by měla být soutěž sportovních dvojic, ve které čeká debut na seniorském MS Duškovou s Bidařem. Mistři světa z let 2015 a 2016 Meagan Duhamelová a Eric Radford z Kanady jsou v této sezoně nespolehliví. Ve finále Grand Prix je předčili mimo jiné Rusové Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov, kteří na triumf v Grand Prix navázali evropským zlatem. Ve druhé společné závodní sezoně mohou na titul zaútočit němečtí reprezentanti Aliona Savchenková a Bruno Massot. Stříbrnou medaili budou obhajovat Číňané Suej Wen-ťing a Chan Cchung, kteří většinu sezony vynechali kvůli partnerčině rekonvalescenci po operaci obou chodidel. Na scénu se ovšem vrátili triumfem na mistrovství čtyř kontinentů.

Úřadující mistry světa v tancích Gabriellu Papadakisovou a Guillaumea Cizerona z Francie, kteří na velkých akcích neprohráli od roku 2015, budou chtít sesadit z trůnu olympijští šampioni z roku 2010 Tessa Virtueová a Scott Moir. Kanadští krasobruslaři se vrátili po pauze trvající od zisku stříbra na ZOH 2014. V této sezoně vyhráli každý závod, do kterého nastoupili, a vylepšili si osobní rekordy. Na MS startovali naposledy v roce 2013.

Program MS v krasobruslení – vše na ctsport.cz, časy TV vysílání v závorkách

Středa 29. března:

9:40 ženy - krátký program (ČT sport 9:40–15:30),

17:10 sportovní dvojice - krátký program (ČT2 18:15–21:55).

Čtvrtek 30. března:

11:10 muži - krátký program (ČT sport 11:10–16:45),

17:55 sportovní dvojice - volné jízdy (ČT2 18:35–21:15).

Pátek 31. března:

10:00 taneční páry - krátké tance (ČT sport 10:00–15:10),

17:00 ženy - volné jízdy (ČT2 18:00–21:15).

Sobota 1. dubna:

9:50 muži - volné jízdy (ČT2 12:00–14:15),

15:35 taneční páry - volné tance (ČT2 17:10–19:15).

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články