Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Březina: Neměl jsem den. Kam se poděla moje bezstarostnost?

Ostrava – Michal Březina se po nepovedeném evropském šampionátu nevymlouval, uznal své chyby a poděkoval fanouškům v Ostravě. Uvedl také, že už necítí takovou bezstarostnost jako před lety, což možná stálo za jeho dvanáctým místem.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Brusle teď nechci vůbec vidět," řekl Březina poté, co odešel zklamaný od ledové plochy. "V čem byl problém? V ničem. Neměl jsem den. Na tréninku všechno šlo, jak před krátkým programem, tak před volnou jízdou. S ničím jsem neměl problém. Za poslední tři týdny přípravy byla tohle nejhorší jízda, co jsem zajel. Asi jsme to špatně načasovali," pokrčil rameny.

Brněnskému rodákovi se nedařilo od začátku. Už po prvním skoku, čtverném salchowu, si sáhl rukou na led a poté se problémy kumulovaly. Dvakrát upadl a prakticky jen jeden z plánovaných skoků zvládl na sto procent.

Michal Březina: "Nervózní jsem nebyl. Volnou jsem začal dobře, ten čtverák nebyl až tak velká chyba. Jen ruka na zemi, což je jen tak minus jedna od rozhodčích. To nebyl až tak velký problém. Ale potom přišla protočka u axela a takový trochu blbý pád u kombinace, kde jsem si nepohlídal výjezd. Asi jsem fakt neměl den. Nevím ani, co na tu jízdu říct. Prostě nevyšla."

Při rozjíždění se mu přitom skoky dařily, trojitého axela bez problémů skočil i bezprostředně před začátkem jízdy, kdy čekal na ledě na začátek hudby. "Asi to budu muset začít jezdit tak, jako to jezdím v tréninku. Pojedu bez rozjížďky. Protože v tréninku, když jdu ráno trénovat, pustím si hudbu a jedu volnou jízdu, zajedu líp než tady. Možná to tak zkusím na univerziádě. Uvidíme, co to udělá," dodal Březina.

Březina si stejně jako další čeští reprezentanti pochvaloval skvělou podporu fanoušků, kteří mu fandili i přes pád a chyby. "Určitě jsem se necítil pod tlakem, já si to užíval. Když mě diváci roztleskali u krokovky, nabral jsem energii, a možná i proto jsem druhého axela zabalil. Už jsem se cítil docela unavený," řekl.

Divákům po skončení jízdy děkoval přímo na ledě na kolenou. "Určitě to bylo poprvé. Jak mi dneska pomohli, tak mi nikdy nepomohli. Musím jim jen poděkovat, protože ta atmosféra je tu vážně vynikající. Akorát mě mrzí, že jsem nepředvedl to, co diváci viděli v tréninku," řekl Březina.

Svěřenec uznávaného arménského trenéra Rafaela Arutjunjana věří, že se mu podaří vrátit se do špičky a bude opět patřit mezi elitní skokany jako před lety. "Kam se poděla moje bezstarostnost z mládí? Už nejsem mladej. Pořád to tam je, akorát ne v závodě. Čím je člověk starší, tím větší má respekt ke všemu. Snaží se zajet co nejlíp a každý, kdo byl mladý, vlezl na led, jel a bylo mu úplně jedno, jak skočí nebo neskočí," uvedl Březina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články