Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Březina: Vymstilo se mi, že jsem před axelem trochu víc zabral

Ostrava - Osmou pozici drží po krátkém programu ME Michal Březina. Vystoupení se mu příliš nepovedlo, což vyvrcholilo až pádem po nepovedeném trojitém axelu. Šestadvacetiletý český reprezentant však věří, že bude ve volných jízdách ze zadních pozic útočit na druhou seniorskou medaili v kariéře. Přímý přenos volných jízd sledujte v sobotu od 17:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Všichni mi říkají, že jezdím lépe, když útočím zezadu. Tak uvidíme. Šest bodů je trojitý lutz. Body jsou dané a může se stát cokoliv," řekl Březina a poukázal na svoji ztrátu na třetího Alexeje Byčenka, který získal o osm bodů více.

"Osmé místo není zase tak špatná výchozí pozice na volnou jízdu. Útočit se dá i z desátého místa, už to předvedli i jiní. Výsledek bych až tak moc neřešil. V sobotu půjdu na led a pokusím se zajet co nejlépe," uvedl šestadvacetiletý krasobruslař.

Březina na úvod zvládl kombinaci trojitého flipa s trojitým toeloopem, ale později nečekaně zaváhal u trojitého axela, který zakončil pádem. "Se začátkem jízdy jsem byl spokojený nadměrně, první dva skoky byly perfektní. Bohužel do toho axela - nechtěl jsem udělat chybu a místo toho, abych do toho jel jako normálně, trošku víc jsem do toho zabral, chtěl jsem ho skočit většího a vymstilo se mi to," zhodnotil Březina svoji jízdu.

Michal Březina: "Vše šlo dobře. To byl možná trochu důvod, proč jsem chtěl do axela zabrat trochu víc. Byl jsem asi už trochu víc unavený před tím axelem než normálně a chtěl jsem trochu víc zabrat. Místo abych jel tak jako vždycky. Skáču ho z místa, na rozjížďce jsem skočil krásného ze dvou kroků. Nevím, jsem blbec..." 

Je nám líto, video expirovalo.
Březina: Zabral jsem do axela více než normálně

Ještě před začátkem závodu prokázal Březina ducha fair play. Jeden z jeho soupeřů Daniel Samohin totiž přišel cestou do dějiště ME o zavazadla a neměl brusle. Březina mu nechal přivézt z Brna své rezervní a snažil se mu pomoct, což ocenili i zástupci Mezinárodní bruslařské unie.

Samohin nakonec nastoupil v bruslích svého bratra, který mu je přivezl na poslední chvíli ze Švýcarska. Jízda se mu ale vůbec nevydařila, skončil až na 33. místě a do druhé části ME nepostoupil. Před začátkem přitom patřil mezi medailové aspiranty.

"Zkoušeli jsme mu s Tomášem Vernerem a lidmi ze stadionu pomoct. Nakonec se ani nedostal dále, což je škoda, protože je hodně talentovaný kluk. Kdyby ty brusle měl, možná by byl na těch prvních pozicích," litoval Březina, jenž ale ocenil, jak Samohin s nezvyklou situací bojoval. "Od pondělí neměl brusle ani oblečení, tak klobouk dolů za to, že vůbec nastoupil," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články