Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pád radost nezkazil. Malá chybka se může stát, připustila Dušková

Ostrava – Anna Dušková a Martin Bidař jsou juniorští mistři světa a na první velké seniorské akci potvrdili, že je čeká velká budoucnost. Krátký program na domácím evropském šampionátu zvládli s přehledem. Dokonce si zajeli osobní rekord. I když se Bidař nevyhnul pádu. Do volných jízd půjdou ze sedmého místa. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 18:55.

Pád Martina Bidaře v krátkém programu
zdroj: Reuters

"Vůbec jsme nepřemýšleli, kolikátí bychom mohli být, protože konkurence je tady ohromná. Jsme rozhodně spokojení. Zajeli jsme to, co umíme," prohlásila Dušková.

"Myslím si, že se nám to náramně povedlo. Ani jsme nepočítali, že bychom mohli dopadnout tak dobře. Hlavně jsme si udělali nejlepší skóre sezony, vlastně i životní," radovala se teprve sedmnáctiletá krasobruslařka. "Sice tam byla malá chybka, ale ta se může stát," dodala.

Bidaře zaváhání mrzelo. "Vypadalo to, že jsem se lekl, že jsem to skočil. Ale myslím, že ne. Byla to prostě nepozornost," uvedl Bidař, jenž za měsíc oslaví 18. narozeniny. S pádem hned v úvodu se vypořádali rychle. "Okamžitě jsem si řekl, že musím rychle vstávat, protože nájezd na další prvek je ošemetný a musím se hrozně soustředit," přiblížil Bidař. "Já zase cítila, jako bych se chytla za hlavu, co se stalo. Ani nevím, co jsem udělala. Každopádně vím, že jsem vyjekla. Naštěstí hudba hřměla nahlas," usmívala se s odstupem několika minut Dušková.

Je nám líto, video expirovalo.
Dušková s Bidařem: Jsme spokojení, že jsme zajeli, co umíme

Oba čeští reprezentanti si maximálně užili podpory fanoušků. "Bylo to úžasné. Už když jsme šli na rozjížďku, tak jsem skoro ohluchnul. Neuvěřitelné," kroutil hlavou Bidař. "My jsme se ale na závod hodně těšili. Na rozjížďce jsem byla chvilku nervózní, ale pak už jsem se vyloženě těšila," doplnila ho Dušková.

Sedmé místo po první části ME překonalo jejich očekávání, udržet jej i po čtvrteční volné jízdě ale prý bude těžké. "Jsou ještě hodně mladí na vrcholné seniorské soutěže. Krátký program je pro ně přijatelnější než volná jízda. Martin má ve volné předepsané tři zvedačky a jemu ještě není osmnáct. Není to jednoduché," podotkla trenérka Eva Horklová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články