Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Březina chválí přípravu s novým koučem. Nacházím správnou motivaci, hlásí

Brno - Krasobruslař Michal Březina si po letní přípravě v Kalifornii pochvaluje trénink pod novým koučem Rafaelem Arutjunjanem. Má za sebou i první výkonnostní testy a v polovině září by měl startovat v závodě v Salt Lake City.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP

"Na prověrkách se mi dařilo. Potvrdili mi to i lidé, kteří mě viděli. Hlavně nacházím správnou motivaci v tréninkové skupině vynikajících světových bruslařů," řekl Březina. Společné tréninky absolvuje například se stříbrnou medailistkou z letošního mistrovství světa Ashley Wagnerovou z USA, americkým šampionem a šestým z MS Adamem Ripponem či sedmnáctiletým americkým talentem Nathanem Chenem.

Někdejšímu juniorskému vicemistrovi světa a bronzovému medailistovi z evropského šampionátu v roce 2013 se uplynulá sezona nepovedla. Březina skončil devátý na mistrovství světa v Bostonu a desátý na ME v Bratislavě. Nyní hledá cestu z výsledkové krize.

"S nějakými konkrétními cíli do sezony nevstupuji. Chtěl bych se připravit co nejlépe a aby tomu odpovídaly i moje výsledky," řekl Březina, který momentálně dva týdny ladí formu v Brně. V tomto týdnu se také chystá na přijímací zkoušky na Masarykovu univerzitu, kde chce studovat trenérský obor.

V rámci domácího pobytu změnil i klubovou příslušnost. Ze Stadionu Brno, kde vyrůstal od prvních bruslařských krůčků, odešel společně se svou sestrou Eliškou do konkurenční Techniky. Momentálně se připravuje v halách za Lužánkami. "Mohu říci, že se podmínky v Brně i trochu zlepšily. Ledu máme dostatek ve výhodnějších ranních hodinách," řekl Březina. Zpět do Kalifornie odletí v neděli. Po návratu do zámoří si s trenérem ujasní další plány a termíny závodů v nadcházející sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina si pochvaluje přípravu pod novým koučem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články