Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kubová a Novák volné tance nepojedou, vedou překvapivě Italové

Saitama (Japonsko) - Čeští krasobruslaři Gabriela Kubová a Matěj Novák skončili v krátkém tanci na mistrovství světa sedmadvacátí a postup do finálové dvacítky pro volné tance jim unikl. Po úvodní části soutěže v japonské Saitamě vedou po velkých chybách favoritů překvapivě Italové Anna Cappelliniová a Luca Lannotte.

Anna Cappelliniová a Luca Lannotte
zdroj: ČTK/sportfotodienst

Pro Kubovou s Novákem to byl první velký společný závod. Museli před ním navíc dohánět tréninkové manko, které nabrali na přelomu roku kvůli partnerově operaci slepého střeva a následným komplikacím. Jízdu zvládli bez výraznější technické chyby, ale nižší hodnocení programových komponentů je odsunulo mimo postupové příčky. Po známce 50,43 bodu je od účasti ve volných tancích dělilo 2,6 bodu.

Favorité chybovali

Průběžné pořadí v čele je překvapivé. Díky bezchybné jízdě půjdou z vedoucí pozice do volných tanců Cappelliniová a Lanotte. Evropští šampioni známkou 69,70 jen těsně zaostali za osobním rekordem a mají půlbodový náskok před Kanaďany Kaitlyn Weaverovou a Andrewem Pojem. Až třetí jsou zkušení Francouzi Nathalie Péchalatová a Fabian Bourzat, které srazilo partnerovo zaváhání při twizzlech a nepovedená druhá část povinného finnstepu.

Ještě větší minela postihla v krátkém tanci bronzové olympijské medailisty Jelenu Ilinychovou a Nikitu Kacalapova. Největší favorité nezískali žádný bod za twizzly, protože partner hned při první sérii zakolísal, dostal se do kontaktu s partnerkou a nemohl v tomto prvku pokračovat. Ruští krasobruslaři tak přišli minimálně o sedm bodů a budou útočit až z páté příčky. Na medaili ztrácejí 2,5 bodu, od vedoucích Italů je dělí čtyři.

Na mistrovství světa se nakonec nepředstavil žádný z medailistů z loňského šampionátu. Američané Meryl Davisová a Charlie White ani Kanaďané Tessa Viruteová a Scott Moir do Japonska vůbec nepřijeli a Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov odstoupili těsně před začátkem krátkých tanců, protože si partner při ranním tréninku poranil třísla.

Výsledky MS v krasobruslení

Taneční páry - po krátkém tanci: 1. Cappelliniová, Lanotte (It.) 69,70, 2. Weaverová, Poje (Kan.) 69,20, 3. Péchalatová, Bourzat (Fr.) 68,20, 4. Chocková, Bates (USA) 67,71, 5. Ilinychová, Kacalapov (Rus.) 65,67, 6. Shibutaniová, Shibutani (USA) 63,55, ...27. Kubová, Novák (ČR) 50,43 - nepostoupili do volných tanců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články