Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pro Myslivečkovou s Brownem ME skončilo, vedou Italové před Rusy

Budapešť - Nepatrný rozdíl čtyř setin bodu dělí na mistrovství Evropy po krátkém tanci vedoucí Italy Annu Cappelliniovou a Lucu Lanotteho před jejich ruskými rivaly Jelenou Ilinychovou a Nikitou Kacalapovem. Účinkování na krasobruslařském šampionátu skončilo pro české reprezentanty Lucii Myslivečkovou a Neila Browna, kteří obsadili v krátkém tanci 26. příčku a do finálové dvacítky nepostoupili.

Teprve čtvrteční volné tance rozhodnou, kdo z čekatelů usedne na uvolněný evropský trůn. Na šampionátu totiž kvůli olympijské přípravě chybějí mistři Evropy z posledních tří let, Francouzi Nathalie Péchalatová s Fabianem Bourzatem i Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov.

Krátký tanec v rytmu foxtrotu a quickstepu souboj největších favoritů na zlato nerozhodl. Italové dostali vyšší známku za technickou hodnotu, Rusové je zase o více než půl bodu předčili v programových komponentech. Vedoucí duo výrazně odskočilo zbytku startovního pole, průběžně třetí Penny Coomesová a Nicholas Buckland na čelo ztrácejí bezmála osm bodů. Na tyto britské krasobruslaře budou naopak v boji o medaili útočit konkurenti zezadu, mezi třetím a sedmým místem je rozdíl necelých dvou bodů.

Český pár připravila o pokračování na šampionátu chyba Myslivečkové při sérii twizzlů. Hned na jejím začátku ztratila rovnováhu, nezvládla potřebné otáčky a další pokračování tohoto prvku bylo z pohledu technického panelu už bezvýznamné. Češi tak zřejmě přišli zhruba o šest bodů, od finálové dvacítky je přitom dělilo 5,8 bodu.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Budapešti:

Ženy - krátký program: 1. Sotnikovová 70,73 b., 2. Lipnická (obě Rus.) 69,97, 3. Kostnerová (It.) 68,97, 4. Leonovová (Rus.) 64,09, 5. Meiteová (Fr.) 58,64, 6. Marcheiová (It.) 57,38, ...16. Březinová (ČR) 47,10.

Taneční páry - krátký tanec: 1. Cappelliniová, Lanotte (It.) 69,58, 2. Ilinychová, Kacalapov (Rus.) 69,54, 3. Coomesová, Buckland (Brit.) 61,76, 4. Sinicinová, Žiganšin 60,63, 5. Rjazanovová, Tkačenko (všichni Rus.) 60,35, 6. Zlobinová, Sitnikov (Ázer.) 59,82, ...26. Myslivečková, Brown (ČR) 42,95.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články