Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Paulovi jsou zpět na ledě a po narození dítěte vyhrávají. Cíl je olympiáda, říkají

Zhruba dva měsíce po porodu syna se Zuzana Paulová vrátila do zápasového režimu a s manželem Tomášem zvládli v roztylské hale v Praze comeback vítězně. Na úvod prestižní akce World Curling Tour smíšených dvojic olympionici z Pekingu porazili duo Bodlák – Vašáková 9:6 a poté Lindová – Lörinc 7:4. Turnaj sledujte živě o víkendu na ČT sport Plus, v sobotu od 10:15 a v neděli od 9:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Paulovi jsou zpátky na ledě, chtějí si vycvičit armádu babiček

Před rokem pod pěti kruhy v Číně nadchli šestým místem. K euforii z prvního startu na olympiádě se přidala v lednu tohoto roku i radost v osobním životě. Nynější rychlý návrat na led má svůj důvod.

"Jinak to ani nejde. Kalendář je nabitý. Chceme bojovat o olympiádu (v Miláně a Cortině d'Ampezzo 2026), a když neodstartujeme teď, tak se do toho nedostaneme. Cíl je stále stejný, ještě bychom tu olympiádu chtěli. I když je to náročnější s dítětem, ale doufám, že to půjde," řekla Zuzana Paulová.

Především na ni byla upřena pozornost, protože se obdivuhodně rychle zapojila do zápasového vytížení, dva měsíce po porodu. "Co bylo nejhorší? Stesk po miminku. Už abychom u něj byli," smála se v rozhovoru pro Českou televizi.

Návrat byl vítězný. Do skupiny D vstoupili Paulovi výhrou 9:6 nad dvojicí Bodlák – Vašáková, když rozhodli především v šestém endu, který ovládli 4:0. Navečer poté přehráli maďarské duo Joó Lindová a Tatár Lörinc 7:4.

"Pro mě to bylo samozřejmě náročnější, než jsem čekala, ale jsem vděčná, že tady můžu být. Ještě v té úplné formě nejsme, nebo aspoň já, když budu mluvit za sebe. Ostatní mají konec sezony, já teprve začínám. Konzistence tam úplně není, chybí mi trochu naházených kamenů, ale věřím, že se do toho zase dostaneme," popsala Paulová.

V základní skupině manželé Paulovi ještě sehrají další dva zápasy. "Řekl bych, že v prvním utkání byla trochu nejistota na začátku na váze, na draw, na umístění do kruhu. Trochu jsme se tam trápili, ale nešli jsme do zápasu s nějakým velkým stresem. Nejde úplně o moc na konci sezony. Spíš jsme si to chtěli užít a konečně si zahrát nějaký zápas. Zuzka hrála jako vždy perfektně. Hlavně aby byla pozitivně naladěná," prohlásil Tomáš Paul.

A zároveň popsal jeho slovy těžkou logistiku při hlídání malého syna. "Musíme shánět prababičky, babičky, tety a udělat si pořádnou armádu pomocníků, kteří s námi budou jezdit po turnajích. Už si je vycvičujeme a na začátku příští sezony snad budou ready na to, aby nás podpořili," vtipkoval čtyřiatřicetiletý curler. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články