Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

České curlerky se vracejí mezi elitu

Drama až do posledního kamene. České curlerky měly pevnější nervy, v klíčovém semifinále divize B mistrovství Evropy zvítězily 8:7 nad Slovinkami a příští rok si opět zahrají mezi elitou.

České curlerky
zdroj: WCF autor: Celine Stucki

Tým Alžběty Zelingrové začal lépe, když v druhém endu skóroval jedničkou proti slovinské výhodě posledního kamene. Jenže záhy celek skipky Ajdy Zavratnikové Drglinové odpověděl stejnou mincí. Češky se utrhly trojkou v sedmém endu, ovšem Slovinky opět rovnocenně reagovaly. Do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu, ale Češky dokázaly skórovat a slaví velký úspěch.

S jistotou návratu do divize A si v sobotním finále zahraje proti Estonsku, které už přehrál v základní části (8:5).

Ženám se návrat podařil okamžitě po loňském sestupu. Do semifinále prošly z děleného prvního místa s bilancí 8-1. Jedinou porážku jim připravila Litva, která ale v semifinále podlehla Estonsku.

Muži mezi elitou obsadili sedmé místo s bilancí 3-6, udrželi se a zajistili si účast na mistrovství světa.

V elitní divizi se už na šampionátu v Östersundu rozhodlo o držitelích bronzových medailí. Italové přehráli Švédy 10:7, naopak Italky podlehly Skotkám. V sobotním finále se střetnou Dánky se Švýcarkami, jejich kolegové pak vyzvou v boji o zlato Skoty.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu v Östersundu

Muži:

O 3. místo: Itálie - Švédsko 10:7.

Ženy:

O 3. místo: Skotsko - Itálie 9:5.

Divize B - ženy:

Semifinále: Česko - Slovinsko 8:7.

Zdroj
ČTK, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články