Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Curleři podlehli Dánům a o elitní divizi i MS si dál mohou nechat jen zdát

Čeští curleři sice prošli základní částí divize B mistrovství Evropy bez porážky, přemožitele však našli v klíčovém utkání o postup mezi elitu a zároveň o lednovou kvalifikaci na mistrovství světa. Kvarteto pod vedením skipa Davida Šika podlehlo Dánsku 6:8 po extra endu a i příští rok čeká české muže boj v nižší divizi.

Čeští curleři
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Šikův tým se postaral na evropském šampionátu v dánském Esbjergu v roce 2015 o to, že čeští muži sestoupili z elitní divize. Po třech letech měl tento celek šanci na nápravu. Po vcelku sebevědomě zvládnuté základní části rozhodovalo jako už poněkolikáté v posledních letech semifinále.

Ve čtvrté části připsalo bod pro dánský tým až měření. Jeden z klíčových momentů se ale poté odehrál v pátém endu, kdy Dánové uhráli při české výhodě posledního kamene dvojku. Tým skipa Daniela Poulsena sice daroval Čechům v sedmém endu jedničku, v osmém ovšem i díky precizním runbackům bral dva body.

Češi s tříbodovou ztrátou už museli vše vsadit na útočnou hru, Dány donutili k chybám a rozhodovalo se až v extra endu. Několik nedorazů a dánských nekompromisních take-outů vedlo k těsné české porážce.

"Udělali jsme asi víc chyb. Nezahráli jsme tak jako všech sedm zápasů před tím," podotkl zklamaný skip Šik. "Dánové hráli velmi dobře, z toho, co jsem viděla, možná nejlépe z celého týdne. Krádež dvou bodů v desátém endu byla skvělá. Vím, že do toho dali kluci všechno," zhodnotila rozhodující utkání celého šampionátu trenérka českého týmu Shannon Kleibrinková.

Zatímco Dánové si zahrají ve finále divize B s Angličany, kteří v divokém duelu plném zvratů přehráli Lotyše 9:6, Češi si na svou šanci musejí počkat další rok. V utkání o 3. místo nakonec porazili Lotyšsko 13:6.

Ve finále elitní divize žen si zahrají prozatím stoprocentní Švýcarky, které si poradily s Němkami 6:4, a po výhře 7:4 nad Ruskami také Švédky.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži - divize B:

Semifinále: Dánsko - ČR 8:6 po extra endu.

O 3. místo: ČR - Lotyšsko 13:6.

Divize A:

Semifinále: Švédsko - Německo 6:3, Skotsko - Itálie 9:6.

Ženy - divize A:

Semifinále: Švýcarsko - Německo 6:4, Švédsko - Rusko 7:4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články