Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České curlerky jsou před ME ve formě. Cílem je dostat se na světový šampionát

Česká ženská curlingová reprezentace rozehraje o víkendu v estonském Tallinnu mistrovství Evropy. Tým Anny Kubeškové by na něm chtěl prodat dobrou formu, která mu přinesla vítězství v posledním turnaji světového okruhu ve Švýcarsku.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

České curlerky vyhrály znovu po roce turnaj ve Wetzikonu, kterého se účastnilo i pět týmů připravujících se na evropský šampionát. Ve finále potkaly znovu Rusky, ale tentokráte tým skipky Aliny Kovalevové.

Optimismus Kubešková nicméně krotí. "Minule se nám to potom na mistrovství Evropy moc nepovedlo, takže tomu nepřikládáme důležitost. Ani to, že jsme ve finále porazily reprezentantky Ruska, které tam potkáme, neznamená nic," uvedla Kubešková.

Loni český tým musel bojovat o účast na světovém šampionátu i záchranu mezi elitou až do posledního kamene závěrečného duelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubešková slibnou formu před ME nepřeceňuje

S týmem Anny Kubeškové se rozloučila Klára Svatoňová, která předváděla na pozici jedničky výtečné výkony. Místo ní se představí dlouholetá náhradnice Ežen Kolčevská. Jako nováček bude na svou šanci čekat Eliška Soukupová, která si odbyla debut na turnajích Světové curlingové Tour právě před pár dny ve Švýcarsku.

Češky mají nyní před sebou poslední trénink, ve čtvrtek odcestují na šampionát, ze kterého by se rády kvalifikovaly na mistrovství světa.

"Forma je asi nejlepší, jaké můžeme dosáhnout v rámci tréninkového procesu," uvedl trenér Karel Kubeška, otec české skipky. "Je zapotřebí prokázat to, že ve vaší hrudi bije sportovní srdce a to je to, co já od nich chci, a to věřím, že dokáže vyhrávat zápasy a turnaje," dodal s optimismem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články