Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jednou nahoru, podruhé dolů. Curlerky těsně zdolaly Turecko

České curlerky porazily turecké soupeřky a zlepšily svou bilanci na ME. V St. Gallen zdolaly Turkyně 8:7. V předchozím duelu podlehl tým skipky Anny Kubeškové dánskému výběru (3:6) a na turnaji tak má bilanci tří proher, dvou vítězství. Svou čtvrtou výhru si v divizi B připsal tým Jiřího Snítila, který Litvu porazil 8:2.

České curlingové reprezentantky s trenérem Karlem Kubeškou
zdroj: ČT sport autor: Jan Hlaváč

Češky hrály nejprve s Dánkami a začaly dobře, když po druhém endu šly do vedení. Jenže dánské soupeřky se zvedly a otočily na 3:1. Tým okolo Kubeškové sice posléze snížil, ale v závěru se ukázala síla dánského výběru. Dánsko vyhrálo 6:3 a připsalo si první vítězství.

Trenér Karel Kubeška po utkání neskrýval zklamání. "Podstatný byl velmi komplikovaný pátý end. (...) Dánky následně vůbec nechybovaly a nepustily nás k vytvoření dobré situace. Prohra 3:6 nás štve, na Dánky jsme si věřili. Večer nás čeká Turecko," uvedl.

"Na turnaji jsme měly tři těžké zápasy na začátek – proti Švýcarsku, Švédsku a Skotsku. Naše hra je dobrá, ale je těžké soupeřit s profesionálními hráčkami, když trénujete jen párkrát do týdne," svěřila se po utkání dánská skipka Madeleine Dupontová.

Duel s tureckými curlerkami poté dospěl až do extra endu, který Češky zvládly a zvítězily 8:7. V utkání přitom po osmém endu prohrávaly 5:7 a musely rychle dohánět své manko. Tým skipky Kubeškové ale obrat zvládl a v průběžné tabulce poskočil na pátou příčku. Po pěti odehraných zápasech vedou Švédky se stoprocentní vítěznou bilancí.

Mistrovství Evropy v curlingu v St. Gallenu (Švýcarsko):

Ženy - divize A: Dánsko - ČR 6:3, Turecko - ČR 7:8 v dodatečném endu.

Průběžné pořadí po 5 zápasech: 1. Švédsko 5 výhry/0 porážek, 2. Itálie, Skotsko, Švýcarsko 4/1, 5. ČR, Maďarsko, Turecko 2/3, 8. Dánsko, Rusko 1/4, 10. Německo 0/5.

Muži - divize B: Litva - ČR 2:8.

Průběžné pořadí: 1. ČR, Polsko 4/0, 3. Francie 3/1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články