Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Curlerky mají první výhru. Poradily si s německými soupeřkami

Dvě porážky, jedna výhra. Bilance českých curlerek se na ME v St. Gallenu zlepšila vítězstvím nad Německem, které tým skipky Anny Kubeškové porazil 9:5. V dřívějším duelu podlehly Češky těsně maďarskému výběru (7:8). Třetí vítězství mají v divizi B na kontě čeští curleři vedení Jiřím Snítilem. Wales porazili jasně 11:1.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Češky obhajují čtvrté místo z posledního ME, do šampionátu ale nevstoupily dobře. Po prohře s Italkami 3:6 dotahovaly manko i proti Maďarkám, které poslala do tříbodového vedení ve druhém endu Palanscsaová. Po sedmém endu Češky sice díky dvěma bodům Kubeškové vedly 7:6, v závěrečných třech endech však Maďarky stav otočily a vyhrály 8:7.

Přesvědčivě si v turnaji počínají reprezentanti Švédska, kteří útočí na rekordní čtvrtý evropský titul v řadě. Třetí výhry v řadě dosáhli Švédové vedení skipem Niklasem Edinem nad Slovenskem. Favorité si vylepšili skóre po vítězství 12:1.

Bez porážky zatím procházejí turnajem i domácí Švýcaři, kteří hrají v bronzové sestavě z loňského ME. "Domácí fanoušci nás ženou dopředu a opravdu nás podporují. Měli jsme dobrý začátky, ale pak nám to nevyšlo zcela podle plánu. Ale myslím si, že jsme průběh zápasu kontrolovali. Bylo by nádherné tu vyhrát před švýcarským publikem," líčil skip Peter de Cruz.

Mistrovství Evropy v curlingu v St. Gallenu (Švýcarsko):

Ženy - divize A: Maďarsko - ČR 8:7, ČR - Německo 9:5.

Průběžné pořadí po 3 zápasech: 1. Itálie, Švýcarsko, Švédsko 3 výhry/0 porážek, 4. Maďarsko, Skotsko 2/1, 6. ČR, Turecko 1/2, 8. Dánsko, Německo, Rusko 0/3.

Muži - divize B: ČR - Wales 11:1.

Zdroj
ČT sport, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články