Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český čtyřbob dojel v Calgary sedmý, závod ovládli Němci

Druhou jízdou, v níž podstatně zrychlili, se posádka Dominik Dvořák, Domink Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek dostala v závodě Světového poháru bobistů v Calgary na konečné sedmé místo. Vyhrál německý bob, který pilotoval favorit Francesco Friedrich, na něhož Češi ztratili v součtu obou jízd 83 setin vteřiny. Německé posádky obsadily i další místa na stupních vítězů.

Český čtyřbob pod vedením Dominika Dvořáka
zdroj: imago sportfotodienst autor: EIBNER/EXPA/Johann Groder

Po první jízdě byla česká posádka jedenáctá a nepříliš spokojená se svým výkonem. Proto měla do druhé jízdy o motivaci víc, aby se posunula výš. To se jim také podařilo a mezi jednadvaceti posádkami skončili v lepší polovině startovního pole.

Pilot Dvořák prožil famózní sezonu. Jeho nejlepším umístěním ve čtyřbobech byla pátá příčka z lednového závodu v Innsbrucku.

Bobová a skeletonová sezona však ještě není u konce – vyvrcholí mistrovstvím světa, jež začne v pátek na jiné kanadské olympijské dráze ve Whistleru. V roli jasného favorita bobových soutěží do ní půjde Friedrich, jenž v generálce v Calgary zvítězil před dalšími německými posádkami Nica Walthera a Johannese Lochnera.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu ovládl celkové pořadí obou kategorií a z celkem šestnácti závodů SP vyhrál třináct. Ve dvojbobech Friedrich za celou sezonu přemožitele nenašel.

Výsledky SP v jízdě na bobech v Calgary

Čtyřboby: 1. Německo I (Friedrich, Grothkopp, Bauer, Margis) 1:47,63 (53,60+54,03), 2. Německo II (Walther, Rödiger, Krenz, Franke) -0,19 (53,69+54,13), 3. Německo III (Lochner, Bauer, Weber, Rasp) -0,21 (53,83+54,01), ...7. ČR (Dvořák, Suchý, Nosek, Šindelář) -0,83 (54,18+54,28).

Konečné pořadí SP (po 8 závodech): 1. Friedrich 1727 b., 2. Kibermanis (Lot.) 1616, 3. Lochner 1605, ...7. Dvořák 1088.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články