Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Humphriesová skončila ve Winterbergu až pátá, zvítězila Meyersová Taylorová

Winterberg (Německo) – Svůj první letošní závod ovládl americký dvojbob řízený Elanou Meyersovou Taylorovou, která tak dokázala, že v letošním ročníku Světového poháru bude velkou konkurentkou obhájkyni titulu Kaillie Humphriesové. Kanaďanka stále vede průběžné pořadí SP, ve čtvrtém závodě sezony ale skončila až pátá.

Dvojbob Kaillie Humphriesové
zdroj: DPA autor: Arno Burgi

Po dvou druhých místech v sezoně se Meyersová Taylorová konečně probila na první příčku. Ve Winterbergu americký dvojbob v neuvěřitelně vyrovnaném průběhu zvítězil o pouhých sedm setin před Němkami vedenými Marimou Jamankovou. Právě druhé místo německého dvojbobu bylo velkým překvapením závodu ve Winterbergu. Dosavadním vrcholem šestadvacetileté německé bobistky bylo páté místo z loňské sezony.

Dosavadní lídryně letošního celkového pořadí Světového poháru Kaillie Humphriesová skončila až pátá a její náskok tak o šestnáct bodů smazal dvojbob Američanky Greubelové Poserové, který ve Winterbergu skončil třetí. Meyersová Taylorová sice v sezoně neskončila hůře než na druhém místě, přesto je v celkovém pořadí až šestá, protože vynechala úvodní závod sezony ve Whistleru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články