Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Altenbergu kralovala domácí Löllingová před krajankou Hermannovou

Altenberg (Německo) - Poprvé v kariéře ovládla závod Světového poháru teprve jednadvacetiletá Jacqueline Löllingová. Německá skeletonistka v domácím prostředí v Altenbergu zvítězila před krajankou Tinou Hermannovou. Dosavadní vládkyně celkového pořadí Lizzy Yarnoldová skončila až devátá.

V Altenbergu, který se nachází těsně u hranic s Českou republikou, ovládla Jacqueline Löllingová obě jízdy a v součtu porazila reprezentační kolegyni Tinu Hermannovou o 44 setin. Všechny tři skeletonistky, které skončily na pódiu, v obou jízdách obsadily přes minimální rozdíly svá konečná umístění.

Obhájkyně loňského celkového triumfu ve Světovém poháru Hermannová zůstala stříbrná těsně o 10 setin před třetí Rakušankou Janine Flockovou. V celkovém pořadí Světového poháru je oproti pátečnímu závodu jediná změna - místo Hermannové je na druhém místě Flocková.

Dosavadní vládkyni Světového poháru Lizzy Yarnoldové se závod v Altenbergu příliš nepovedl, a britská skeletonistka tak skončila až devátá. Olympijská vítězka ze Soči a mistryně světa z roku 2015 dokonce v druhé jízdě zajela až o 1,36 sekundy horší čas než Löllingová.

Světový pohár v Altenbergu pokračuje v sobotu od 11:00 závody mužů, které můžete sledovat exkluzivně na ctsport.cz. Příští závod skeletonistky čeká v neděli 15. 1. ve Winterbergu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články