Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

V příští biatlonové sezoně se bude závodit na dvou kontinentech, v plánu je i supersprint

Světový pohár v biatlonu nabídne v příští sezoně několik novinek. Možná tou vůbec nejzajímavější bude premiéra superspintu. Podle předběžného kalendáře by se měl poprvé pro světovou elitu uskutečnit v závěru ročníku v Oslu.

zdroj: Český biatlon autor: Jaroslav Svoboda

V minulých sezonách se velmi rychlý závod testoval v juniorských soutěžích i IBU Cupu. Krásné vzpomínky na něj má Adam Václavík, který dokázal na letošním mistrovství Evropy vybojovat stříbrný kov.

Superspirnt je nejmladší biatlonovou disciplínou. Nejprve se jede kvalifikace se dvěma střelbami. Třicet nejrychlejších se dostane do finále. To se pak jede na pět osmisetmetrových kol se čtyřmi střelbami v pořadí vleže, vleže, vestoje, vestoje, vždy s maximálně jedním dobíjením.

Premiéra ve Světovém poháru je naplánována na čtvrtek 18. března v tradiční koncové destinaci poblíž norské metropole.

Po mnoha letech seriál neodstartuje ve švédském Östersundu, ale v Kontiolahti, kde uplynulý ročník předčasně vyvrcholil. V sobotu 28. listopadu se pojedou vytrvalostní závody, v neděli pak sprinty. Až poté se pojede do Švédska.

Po oblíbených lokacích Hochfilzenu, Annecy, Oberhofu, Ruhpoldingu a Anterselvě přijde na řadu přestávka před vrcholem.

Mistrovství světa začne v Pokljuce 10. února. Biatlonisté nebudou mít mnoho času na odpočinek, neboť už pět dní po posledním klání ve Slovinsku se kolotoč přesune na olympijskou obhlídku do Pekingu, kde se bude netradičně závodit až do pondělí. Poté následují březnové zastávky v Novém Městě na Moravě a v Oslu.

Celkem by se mělo jet 70 závodů, z toho 52 individuálních, 12 klasických štafet a po třech čtyřčlenných a dvoučlenných mixech. Kalendář by měl být definitivně potvrzen nejpozději během léta.

Zdroj
Biathlon World

Hlavní zprávy

Nejčtenější články