Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Davidová: Sezonu jsme si užily. Trochu mě mrzí, že je u konce

Letošní světový pohár v biatlonu má za sebou svou derniéru, ale českým biatlonistkám přinesl hodně nezapomenutelných okamžiků. Kvůli tomu a nejspíš také kvůli okolnostem, za jakých byla sezona zakončena, byla Markéta Davidová trochu smutná, že se závoděním je pro tuto chvíli konec.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Markéta Davidová si v právě skončené sezoně vyjela tři krásná třetí místa v rámci Světového poháru a společně s Evou Kristejn Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem v italské Anterselvě na MS vybojovala bronzovou medaili ve smíšené štafetě.

Byla to tedy trochu sezona bronzových míst. "Můžeme být spokojené. S holkami jsme to zvládly se ctí, i ten poslední závod," hodnotila Davidová.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých biatlonistek po závěrečném závodu SP

V závěru sezony ve finském Kontiolahti však ještě sahala po letošním nejlepším umístění. První střelba vestoje se jí ale kvůli nepříznivým podmínkám na střelnici nepovedla, a tak zabojovala alespoň o první desítku. "Mrzí mě to, ale je to obrovská zkušenost," uvedla.

Po zakončení sezony je teď společně s týmem čeká návrat domů, který nebude s ohledem na vládní opatření z důvodu zamezení šíření nákazy koronaviru nejspíš nejjednodušší. "Bude to závod dostat se domů, ale těším se. I když mě trošku mrzí, že už to končí. Je to vždy trochu sporné. Ale myslím, že jsme si sezonu užily," pokračovala.

I když je sezona 2019/2020 v biatlonu již minulostí, sezona nadcházející na sebe nenechá dlouho čekat. Před biatlonistkami se znovu otevřou další výzvy. "Těšíme se na další sezonu," znělo jasně z úst Davidové.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články