Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelby napálila skoro jako Wiererová. A běh? O kus lepší, hlásí Vítková

Buď anebo. Na střelnici to prostě napálila. Veronika Vítková trochu zariskovala a vyplatilo se. Devatenácté místo s jednou chybou může být po protrápeném Canmore vzpruha. Na trati ve vysoké nadmořské výšce byl zjevný výrazný progres. Před sobotní stíhačkou solidní výchozí pozice. Ještě dnes je v americkém středisku Soldier Hollow na programu sprint mužů i s českou trojicí Michal Krčmář, Michal Šlesingr a Tomáš Krupčík. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 19:10.

Veronika Vítková na trati sprintu v Soldier Hollow
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V podání Vítkové to byla rychlopalba. Za 25 sekund měla hotovou ležku, byť s jednou minelou, a ještě o dvě sekundy rychleji vyprázdnila zásobník na stojce. V součtu jí to dalo čtvrtý nejrychlejší čas. Na Dorotheu Wiererovou ztratila jen 4 sekundy. Na Markétu Davidovou získala na dvou položkách dvacet sekund.

"Vestoje jsem si první ránu ještě tak nějak pohlídala, ale pak jsem si řekla buď anebo, a tak jsem to tam napálila," přiznala Vítková.

Ve vytrvalostním závodě se česká závodnice do cíle doploužila. Byl z toho až 87. běžecký čas. Teď v krátkém klání ztratila na nejhbitější Kaisu Mäkäräinenovou minutu a půl, což znamenalo 33. příčku. "Určitě to není pořád ideální, ale je to o kus lepší než v předchozích závodech," podotkla.

Celkové devatenácté místo není v porovnání s předchozími výkony vůbec špatné. Třeba se začíná blýskat na lepší časy. "Bývala jsem i víc hotová do posledních kol. Snažila jsem se začátek jet trochu volněji, aby mi nějaké síly zbyly do konce. Asi tam ještě něco najet šlo," dodala Vítková.

Na zlatý sprint v Anterselvě nenavázala Markéta Davidová. I ona podobně jako řada jiných závodnic vypadala v cíli hodně unaveně. Není divu. Americký areál leží ještě o pár metrů výš než ten italský. "Je to tady hrozně těžký. Dusila jsem se už od startu. Přišlo mi, že jsem se rozjela až poslední kolo," uvedla Davidová.

Ale jádro potíží tentokrát tkvělo na střelnici, kde udělala tři chyby – jednu vleže a dvě vestoje. "Hrozně mě mrzí ležka. Cítila jsem se dobře, tak jsem si řekla, že poslední rány trošku zrychlím, a samozřejmě hned první nespadla. Mrzí mě, že jsem zbytečně zariskovala," posteskla si nadějná česká závodnice.

Ještě pár minut po doběhu lapala po dechu Eva Puskarčíková. "Bylo to velmi náročné. Od posledního mezičasu do cíle jsem měla úplně dřevěné nohy, nemohla jsem ani do vajíčka. Mrzí mě to, protože by tam možná šla ještě nějaká vteřinka stáhnout, ale síly ubývaly hrozně rychle," hlesla vyčerpaně.

Celkové 23. místo znamená pro Puskarčíkovou cenné body a podtrhlo nadstandardní představení českých reprezentantek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články