Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

SP v Pokljuce uzavřou stíhačky. Krčmář je v nejlepší desítce, Vítková se hledá

První díl seriálu Světového poháru v Pokljuce uzavřou stíhací závody. Z nejvýhodnějších pozic vyjede Nor Johannes Thingnes Bö, resp. Finka Kaisa Mäkäräinenová, kteří si nejlépe vedli ve sprintech. Michal Krčmář vyrazí desátý, nejlepší Češka ze soboty - Eva Puskarčíková - půjde na trať 22. Přímý přenos stíhačky biatlonistů startuje na ČT sport v 11:15, závod žen uvede mimořádně ČT2 od 14:15. Oba závody můžete samozřejmě sledovat živě i na webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krčmář ve sprintu na rozdíl od vytrvalostního závodu zrychlil střelbu a především byl přesný. "Je to pro mě rozhodně nejlepší úvodní svěťák, co jsem kdy jel," řekl sedmadvacetiletý biatlonista ke konzistenci výkonů.

"Jde to dobrým směrem," dodal sedmý muž průběžného pořadí SP. Stíhačka na 12,5 km, v níž začne s mankem 42,5 sekundy, to může jenom potvrdit.

J. T. Böe bude mít náskok šestnáct sekund na Francouze Antonina Guigonnata a Rusa Alexandra Loginova. Do závodu pak odstartují z týmu trenéra Zdeňka Vítka ještě Ondřej Moravec (ve sprintu 20.), Michal Šlesingr (47.) a Tomáš Krupčík (50.).

Puskarčíková si do stíhačky ponese manko minuty a 16 sekund. Ve sprintu zastřílela čistě, stěžovala si jen na tuhost na trati. "Na střelnici jsem byla opatrnější a zaměřila jsem se na to, abych se trefila. Jsem ráda, že to vyšlo," poznamenala.

Celkově se ale sedmadvacetiletá rodačka z Jilemnice cítí podle svých slov rozhodně lépe, než v minulé sezoně. "Doufám, že se to bude rozjíždět a bude to lepší a lepší," dodala.

Kdo se naopak zatím trápí, a to dost, je Veronika Vítková. Té je dnes shodou okolností třicet let a k narozeninám by si jistě ráda nadělila lepší, než 68. běžecký čas ze sprintu. Díky tomu, byť zastřílela čistě, skončila až 47.

"Při mém fyzickém rozpoložení mi nezbývá, než střílet nuly, abych mohla pomýšlet na lepší umístění, nebo spíš na body," vysvětlila. Do 10 km stíhačky pojede s mankem 1:51.

Sportovní centrum Triglav ve slovinské Pokljuce je položeno ve více než 1300 metrech nad mořem, i to je možná jednou z příčin, proč se Vítková necítí ve své kůži.

Přesný důvod ale zatím stejně jako tým kolem kouče Egila Gjellanda nezná. "Kdybych to věděla, něco pro to udělám, ale v tuhle chvíli nevím. Neodjíždí mi to a na trati jsem hrozně tuhá," prohodila smutně.

To naopak Markéta Davidová létá po trati jako blesk, v sobotu byla dokonce pátá nejrychlejší. A celkově se dvěma minelami 32., tedy jen o místo za bezchybnou Jessicou Jislovou. Tu moc mrzelo, že v posledním kole spadla a navíc zlomila hůlku. Jinak mohla pomýšlet na nejlepší dvacítku.

Ale zpět k Davidové, pro níž je to v součtu se senzačním třetím místem ve vytrvalostním závodě začátek sezony jako hrom. "Když podpoří běh dobrá střelba, jde to pak mnohem líp, než když se plácáte vzadu," uvedla jednadvacetiletá juniorská mistryně světa, která je na tom bodově ze všech Češek zatím v SP nejlépe.

14,8 sekundy za Mäkäräinenovou, která si může dojet pro pětadvacátý triumf v SP v kariéře, odstartuje Italka Dorothea Wiererová. Necelou půlminutu po ní vyrazí Francouzka Justina Braisazová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články