Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Biatlonisté pojedou v Pokljuce sprint. Pomalou střelbu si nemohu dovolit, ví Krčmář

Světový pohár v Pokljuce pokračuje po vytrvalostních závodech sprinty biatlonistů. Vítěz přeloženého individuálu Martin Fourcade odstartuje jako sedmý. Hned za ním vyrazí o půl minuty později Michal Krčmář, který dojel ve čtvrtek nejlépe z Čechů na patnáctém místě. Na startu 10 km závodu bude i zbylé kvarteto českých reprezentantů: Ondřej Moravec (24.), Michal Šlesingr (47.), Tomáš Krupčík (78.) a Adam Václavík (86.). Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 13:45.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Stříbrný olympijský medailista ze sprintu Krčmář střílel ve vytrvalostním závodu ve třech položkách přesně, jenže na poslední chyboval.

Sezonu chtěl podle svých slov začít dobře, což ho trochu svazovalo. "Z toho pohledu beru 15. místo všemi deseti. Položil jsem dobrý základ, i když vím, že rezervy jsou značné," uvedl Krčmář s poukazem na velmi pomalou střelbu.

"Ve sprintu si to nemůžu dovolit. Budu střílet normálně a uvidíme, jak to bude vypadat," řekl Krčmář, který na tréninku nemá s rychlopalbou problém. "Je to o hlavě," doplnil sedmadvacetiletý biatlonista.

S ním bodoval v úvodním individuálním závodu sezony z českých závodníků už jen třicátý Moravec. Šlesingr byl jen o místo za bodovanou čtyřicítkou, Krupčík obsadil 57. příčku a 85. skončil Václavík.

Právě Kručpík přitom ve čtvrtek mohl zajet po třech nulách životní výsledek, jenže čtvrtá položka přinesla tři chyby a naděje byly zcela pryč.

Biatlonistky poběží sprint v sobotu. V neděli pak jsou ve slovinském středisku na pořadu stíhací závody, Světový pohár se poté přesune do Hochfilzenu v Rakousku.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články