Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nové Město se chystá na MS v letním biatlonu. Závodit budou Vítková, Krčmář i Moravec

Olympijští medailisté Veronika Vítková a Michal Krčmář se představí na letním mistrovství světa na kolečkových lyžích v Novém Městě na Moravě. Čeští biatlonisté se ve Vysočina aréně ukážou v kompletním složení, chybět tak nebudou ani Ondřej Moravec či Michal Šlesingr. O deset sad medailí budou bojovat reprezentanti 28 zemí. Diváci mají na všechny závody vstup zdarma. Přímé přenosy z MS v letním biatlonu odvysílají od pátku do neděle programy ČT sport a ČT2.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

MS v letním biatlonu se vrací do Nového Města na Moravě po sedmi letech. V roce 2011 vyšli čeští biatlonisté medailově naprázdno. Na čtvrtém místě skončili ve stíhacích závodech Šlesingr, Vítková i smíšená štafeta. Konkrétní cíle nyní biatlonisté nemají. Do šampionátu vstupují z plné přípravy.

"Očekávám propagaci českého biatlonu, o kterém se bude zase mluvit. Samozřejmě budeme rádi, když se nám podaří dosáhnout na dobré výsledky. Také proto, že nastoupíme v nejsilnějším složení," uvedl šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

K favoritům kromě Krčmáře a Vítkové patří i další čeští mistři světa v letním biatlonu Moravec a Šlesingr, Lotyš Andrejs Rastorgujevs, Němec v belgických službách Michael Rösch a Slovák Martin Otčenáš. Mezi ženami budou hlavními hvězdami Ruska Jekatěrina Jurlovová-Perchtová a Ukrajinky Vita a Valj Semerenkovy.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysočina aréna rozšířila před MS asfaltové tratě

Právě Moravec zkompletoval v červnu vítězný hattrick na mistrovství České republiky biatlonistů na horských kolech. I díky bezchybné střelbě vyhrál s náskokem více než 40 sekund. Mezi ženami získala poprvé zlato Markéta Davidová, Vítková tehdy dojela čtvrtá.

"Chtěli bychom bojovat o co nejlepší výsledek. Bylo by špatné říci, že nemáme na domácím mistrovství světa ambice. I když se letní šampionát v biatlonu nedá srovnávat se zimou. Týmy přijedou z plné přípravy," řekl sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář. Muži trénovali ve švýcarském Lenzerheide, ženy se připravovaly v domácích podmínkách.

zdroj: isifa/VLP autor: Michaela Hasíková

"Uvidíme, jak se náročné tréninky projeví na výkonnosti. Týden po mistrovství světa máme na programu mistrovství republiky a následně už testování. Pro nás je mistrovství světa jedním ze závodů, který ukáže, jakým směrem se ubírala letní příprava," dodal Rybář.

Tratě ve Vysočina aréně i areál prošly velkou rekonstrukcí. "Do oprav a rozšíření tratí, zázemí pro televize i diváky jsme investovali 27 milionů korun. Areál jsme vylepšili a posunuli o kus dál," uvedl Hamza, který odhaduje návštěvnost MS na dva až čtyři tisíce diváků.

Program mistrovství světa:

Pátek 24. srpna: 15:30 smíšené štafety juniorů, 18:00 smíšené štafety žen a mužů

Sobota 25. srpna: 11:45 sprint juniorek, 14:00 sprint juniorů, 16:45 sprint žen, 18:45 sprint mužů

Neděle 26. srpna: 11:15 stíhací závod juniorek, 13:15 stíhací závod juniorů, 15:45 stíhací závod žen, 17:30 stíhací závod mužů

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články