Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český biatlonový tým je v plném tréninku, Gjelland dbá na správnou komunikaci

Čeští biatlonisté a biatlonistky se chystají na novou sezonu. Letní kontrolní závody pečlivě sleduje i nový trenér ženské reprezentace. Nor Egil Gjelland, pod jehož vedením získal Johannes Thingnes Bö dva tituly mistra světa, se už s dámskou částí reprezentace naplno sžívá. A jak říká, je potřeba dávat si pozor na správně zvolený druh komunikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Český biatlonový tým se chystá na novou sezonu

"Rozdíl mezi trénováním mužů a žen není příliš velký. U žen si musíte dávat trochu větší pozor, jak třeba některá negativa sdělujete, aby to nebylo příiš ostré. Jinak zásadní rozdíl nevidím," říká Gjelland.

Ten do roku 2014 vedl norskou reprezentaci žen, v níž byly jeho svěřenkyněmi i olympijské vítězky a mistryně světa Tora Bergerová a Tiril Eckhoffová. Následně působil u týmu mužů, do kterého patřili legendární Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen nebo současné hvězdy bratři Johannes a Tarjei Böové.

Biatlonoý trenér Egil Gjelland
zdroj: ČT sport

Výsledky kontrolních závodů u českého týmu ukazují, zda příprava probíhá v pořádku. "Pro nás je to jedna ze zpětných informací. Týmy mají za sebou dva měsíce tréninku. V tomhle období se nastavuje základ, aby bylo pak v sezoně z čeho brát," vysvětluje sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář, který byl až do letoška šéftrenérem.

"Je potřeba si ověřit, jestli to je správná cesta, a je to také první porovnání toho, jak na tom kdo je. Ale neděláme z toho velké závěry. Je to jen informace k tomu, jak by se měl další trénink odvíjet," dodává.

Reprezentační týmy se oproti minulé sezoně zúžily. V A týmu mužů je pětice Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík a Tomáš Krupčík. Tým žen tvoří kvarteto Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová a Markéta Davidová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články