Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítková s Moravcem stříleli mimo terče a zcela propadli, slaví Francouzi

Veronika Vítková a Ondřej Moravec nechali svou střeleckou formu ve sprinterském závodě, v klání dvojic to byl úplně jiný příběh. Český tým nakupil celkem patnáct chyb, přidal dvě trestná kola a skončil na 18. příčce. Vyhráli Francouzi Anais Chevalierová s Antoninem Guigonnatem.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Už od první střelby se českým závodníkům nevedlo. Vítková nasbírala celkem osm chyb a jednou musela kroužit trestný okruh. Její kolega na tom byl podobně. Moravec minul terč sedmkrát a také jednou byl na trestném kole. Sečteno podtrženo a eufemisticky řečeno, velmi slabý český výkon.

Z vítězství se radují francouzští biatlonisté Chevalierová a Guigonnat, kteří rozhodující krok k vítězství udělali na poslední střelbě. Dostali se po ní před dosud vedoucí Ukrajince a v závěru odolali náporu dalších silných štafet. Druzí skončili Rakušané, třetí po silném finiši dojeli norští závodníci.

Jak závod probíhal?

Vítková na rozdíl od sprinterského závodu střelecky zaváhala, když vleže minula hned třikrát a měla najednou půlminutovou ztrátu na čelo. Své problémy ovšem nechala za sebou na druhé zastávce, kterou odstřílela bez chyby a předávala Moravcovi s mankem dvaceti vteřin na jedenácté příčce.

Bohužel, český biatlonista svou krajanku napodobil, a vlastně ještě "předčil" – po střelbě vleže musel na jeden trestný okruh a výrazně ztratil. Po dalších dvou chybách posílal Moravec Vítkovou na trať na devatenácté pozici s velkým odstupem jedné minuty a patnácti vteřin za vedoucími Nory.

Na druhém úseku střelecká mizerie pokračovala. Vítková šla z položky vleže na tresné kolo, navíc na střelnici strávila bezmála minutu. Když předávala Moravcovi už se ztrátou dvou minut a třiceti vteřin, jelo se již jen z povinnosti. Moravec nakonec do cíle dojel osmnáctý.

Na čele se pořadí promíchávalo s každou střelbou. Z předposlední střelby vyjížděl na prvním místě Ukrajinec Tyščenko, který měl desetivteřinový náskok před druhými Kanaďany a překvapením závodu, třetími Japonci. Avšak na poslední zastávce přišly chyby všech zmíněných dvojic, čehož využil Guigonnat, který dovezl Francouze k vítězství.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články