Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na trať v Kontiolahti jdou biatlonistky. Bude sprint pro Vítkovou znovu medailový?

Mužský sprint české reprezentaci příliš nevyšel, když se nejlépe dařilo dvacátému Ondřeji Moravcovi. Jak se sprinterské klání vydaří biatlonistkám? Veronika Vítková a tři další české závodnice čeká úvodní závod ve finském Kontiolahti. Přímý přenos sledujte od 17:15 na ČT2 a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistky před úvodním závodem v Kontiolahti

Pro biatlonistky půjde stejně jako před nimi pro biatlonisty o první start po olympijských hrách v Pchjongčchangu. V mrazivém počasí bude českou jedničkou znovu Veronika Vítková, bronzová medailistka z Pchjongčchangu.

"Snažím se koncentrovat, abych odvedla co nejlepší výkon a byla s ním spokojená," popisovala Vítková pro ČT z dějiště ve finském Kontiolahti. "Vím, že pořád je o co bojovat. Proto celou sezonu trénuji, abych mohla co nejdéle závodit. Na závody se těším," zdůraznila česká jednička.

Ve Finsku se pohybují teploty hluboko pod bodem mrazu, profil není snadný. "Většinou jsou tu těžké podmínky na střelnici a tratě jsou náročné. Takže se sem vždycky těším, protože to jsou moje podmínky," prohlásila Vítková.

Kromě ní pojedou ještě tři další české závodnice. "Trochu jsme doplnily síly, snad to do těch závodů pomůže," hlásí jedna z nich, Jessica Jislová. Mladou biatlonistku doplní v českých barvách ještě Veronika Zvařičová a Eva Puskarčíková. 

Ve žlutém dresu pojede domácí favoritka Kaisa Mäkäräinenová, její náskok nenáskok na Anastasii Kuzminovou je však velmi malý. Před odečtem je rozdíl patnácti bodů, po odečtu se dokonce situace obrací ve prospěch Slovenky na dvaadvacet bodů.

Mäkäräinenová v Pchjongčchangu opět prokázala, že se jí na velkých akcích nedaří. V domácím prostředí se však dokáže vybičovat k velkým výkonům, zvítězila zde čtyřikrát. To Kuzminová je v tomto případě pravý opak. Velká klání miluje, na olympijských hrách vybojovala v únoru tři cenné kovy. Naopak v Kontiolahti ještě nebyla ani na stupních vítězek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články