Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hornig rozšířil svou medailovou sbírku na MSJ, ve sprintu si doběhl pro bronz

Dalšího cenného úspěchu dosáhl na mistrovství světa juniorů a dorostenců v biatlonu Vítězslav Hornig. Po stříbru se štafetou získal ve sprintu na 7,5 kilometru bronz. S jednou chybou při střelbě nestačil pouze na Michaila Pěrvušina z Ruska, který v estonském Otepää vyhrál i třetí závod, a stříbrného Itala Tommasa Giacomelliho. V kategorii dorostenek zkompletovala zlatý hattrick i Švédka Elvira Öbergová. Česká reprezentantka Tereza Voborníková se blýskla pátým místem.

Vítězslav Hornig
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Do elitní desítky se dostal i devátý Mikuláš Karlík. Jeho kolegové z národního týmu Jakub Kocián a Tomáš Mikyska obsadili 44., respektive 49. příčku. Mezi dorostenkami skončila Iva Křižovičová 30., Karolína Dusilová 39. a Petra Suchá dorazila do cíle sprinterského měření sil na 43. pozici.

"Víťa opravdu úžasně běžel. Na trati podal nejlepší výkon v porovnání s ostatními závody tady v Estonsku," hodnotil trenér Vlastimil Vávra, jehož slova dokládá i pohled do statistik. Na trati byl Hornig pátý nejrychlejší. "Počasí bylo o něco lepší, teplota se pohybovala asi osm stupňů pod nulou. Vítr se úplně otočil a poryvy šly zprava doleva," pokračoval.

I s tím si však Hornig poradil. "Střelecky to bylo také výborné. Navíc dobře zvládl i závěrečné kolo, ve kterém se dokázal posunout z průběžné čtvrté pozice na třetí," uvedl Vávra a dodal. "Na svůj věk už je hodně vyzrálý, přemýšlivý, cílevědomý, zanícený. Z toho vyplývá, že se dokáže skvěle připravit i zkoncentrovat."

Pochvalu si vysloužila také Voborníková, jež startuje mezi dorostenkami prvním rokem. "Tereza nám udělala opravdu velkou radost. Páté místo je pro ni i pro celý tým úspěch," řekl trenér Jindřich Šikola. "V běhu byla neuvěřitelně silná. Navíc potvrdila, že opravdu umí střílet. Z tohoto pohledu vidím velmi nadějně i její pozici pro stíhačku," dodal.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články