Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Překonají Češky šesté místo z Rakouska? V Ruhpoldingu se jede štafeta

Biatlonistky čeká ve Světovém poháru v Ruhpoldingu štafeta. Do závodu na 4x6 kilometrů nastoupí čtveřice v podobě Jessicy Jislové, Markéty Davidové, Evy Puskarčíkové a finišmanky Veroniky Vítkové. Povede se jim překonat šesté místo, tedy zatím nejlepší umístění v sezoně? Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:15.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Poprvé se české biatlonistky v probíhajícím ročníku Světového poháru ukázaly ve štafetě hned ve II. kole. V rakouském Hochfilzenu dokázaly vybojovat šesté umístění. Z vítězství se v prosinci radovaly Němky, po nich dojely Ukrajinky. Bronz braly Francouzky.

Ty slavily výhru před týdnem v německém Oberhofu, a ukončily tak po šesti závodech SP vítězné tažení Německa. To ještě kolem Durynského lesa panovalo celkem slušné počasí, které se ale na mužskou štafetu změnilo na téměř nepropustné mléko. Češky si ve stejném složení pohoršily o tři místa. Jislová musela na trestné kolo a naděje na lepší umístění byly ty tam.

Trenéři se mohou spolehnout zejména na vzůrustající formu Puskarčíkové, jistotu finišmanky Vítkové i vynikající rychloběh Davidové. Ta – stejně jako v Oberhofu – dorazila do Ruhpoldingu pouze na štafetu. Otázka je, jak bude vypadat střelba. Puskarčíková v Oberhofu vestoje třikrát minula, Jislová, Davidová i Vítková pálily špatně rovněž.

Oproti předchozím štafetám se trenéři rozhodli pro změnu - místo Puskarčíkové, která pojede třetí úsek, štafetu rozjede Jislová. Následovat bude Davidová a finiš obstará Vítková.

A jelikož se jedná o poslední štafetový závod před olympijskými hrami, realizační tým zřejmě bude mít jasno, jak české kvarteto v Pchjongčchangu postaví. Panovaly dokonce úvahy o tom, že by se do štafety v Koreji mohla postavit Gabriela Koukalová, která by tak byla účastna pouze tohoto jednoho týmového závodu. To ale nakonec nevyjde, Koukaová na Hry nepojede.

Loni v Ruhpoldingu braly zlato domácí Němky, v předminulé sezoně Ukrajinky. V sezoně 2014/15 se v Bavorsku radovaly Češky, tehdy ještě ve složení Puskarčíková, Koukalová, Landová, Vítková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články