Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vzhůru na štafety. Česká kvarteta spoléhají na Vítkovou a Krčmáře

Česká reprezentace za sebou má v Oberhofu individuální závody. Úspěchy přišly v třetí příčce Veroniky Vítkové ve sprintu a osmé Michala Krčmáře ve stíhacím závodě. Jak se však nyní českým barvám povede ve štafetách? Přímý přenos štafety žen sledujte od 11:00, štafeta mužů přijde na řadu ve 14:00. Obojí na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítkové se povedl sprinterský závod, který zvládla v třetím nejrychlejším čase. Ve stíhačce se už ale zkušené české biatlonistce tolik nevedlo a po třech střeleckých chybách se propadla do poloviny druhé desítky. Ve štafetě by však právě ona měla být motorem českého kvarteta. 

"Na střelnici byly ideální podmínky, já jsem se chyb bohužel nevyvarovala. Nepodařilo se to tak, jak jsem si plánovala. Alespoň na poslední položce dala nulu. Čtrnáctá příčka je můj letošní standard, ale jsem zklamaná z toho, že jsem nedokázala střílet čistě," líčila Vítková.

České šance budou stát také na výkonu Evy Puskarčíkové. Harrachovská závodnice měla skvěle rozběhlý stíhací závod, kde na prvních třech položkách ani jednou nezaváhala. Vše si ale pokazila v závěru, když minula všechny tři poslední rány.

České kvarteto bude vyhlížet zopakování šestého místa z prvního závodu v sezoně.

Biatlonisté se zlepšujícími se Krčmářem a Moravcem

Návrat do formy signalizují čeští biatlonisté. Vyrovnaně jezdí Krčmář, který devátou příčku ze sprintu doprovodil osmým místem ze stíhačky. Pasoval se tak do role nejlepšího domácího závodníka, na kterém by měl stát také výkon štafety.

Povzbudivé jsou ovšem i výkony Ondřeje Moravce, kterému v sobotu naměřili čtvrtý nejrychlejší čas z celého startovního pole. Nebýt tří střeleckých minel, mohl zkušený závodník bojovat o mnohem lepší než konečné třinácté místo.

Mužská štafeta bude zase chtít napravit osmnáctou příčku z Hochfilzenu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články