Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Poprvé se jedou závody s hromadným startem. Se dvěma Češkami, ale bez Čechů

Závody s hromadným startem se budou týkat jen dvou českých biatlonistek. Jedinými zástupkyněmi v nedělním programu jsou Veronika Vítková a Eva Puskarčíková. Čeští muži si vzhledem k výkonům v dosavadní sezoně Světového poháru účast nevybojovali. Hlavním tahákem proto bude další souboj Martina Fourcada s Johannesem Bö, do kterého ovšem mohou promluvit i další velcí hráči. Přímé přenosy nabízí ČT sport a web ctsport.cz. Klání žen sledujte od 11:15, mužů pak od 14:00.

Eva Puskarčíková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Veronika Vítková měla už před zastávkou SP ve Francii účast v premiérovém závodu s hromadným startem téměř jistou. Evě Puskarčíkové to vyšlo jen taktak. Do tohoto typu klání postupuje nejlepších 25 závodnic ze SP a pět nejlepších z tohoto kola seriálu. V Le Grand Bornand Puskarčíková vybojovala 25. a 26. místo, což jí při absenci některých protivnic, jako například Naděždy Skardinové, Darji Domračevové nebo Synnove Solemdalové, stačilo.

V "hromaďáku" může Puskarčíkové pomoci rychlá střelba. Během stíhačky dokonce zaznamenala čtvrtý nejlepší čas na střelnici. A vzpomeňme i krásné klání v Oberhofu na začátku letošního roku. Tam dojela Puskarčíková třetí za druhou Laurou Dahlmeierovou a vítěznou Gabrielou Koukalovou. Mohlo by jí to sednout i tentokrát.

Veronika Vítková se ve stíhačce na trati trápila. "Po druhé ležce bylo znát podle projevu, že je utahaná," řekl trenér k současné české jedničce. Když se k tomu připočetly problémy se ztracenou hůlkou, nebylo to vystoupení podle představ. Otázkou je, co s ní udělá ještě větší porce kilometrů.

Francouzské zaplněné ochozy budou jistě bouřit při dalším pokusu Martina Fourcada zaútočit na domácí vítězství. V cestě mu stojí ovšem nadmíru vyspělý soupeř. Johannes Bö nejenže skvěle běhá, ale i výtečně střílí – ve sprintu ani ve stíhačce ještě neminul terč. Ve hře je i Fourcadův žlutý dres. Nor na něj v celkovém pořadí SP ztrácí jen 14 bodů.

Jsou tu ale i další adepti, kteří se hlásí o úspěch. Jakov Fak už několikrát v minulosti dokázal, že tento typ závodu mu obzvláště svědčí. Na příčky nejvyšší si dělají zálusk i Anton Šipulin nebo Simon Schempp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články