Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Ať jsou jak vítr. Biatlonistky se ve Švédsku zahřejí sprintem

První Světový pohár sezony se překlápí do své druhé poloviny. Na programu je na mrazivém severu nejkratší závod - sprint biatlonistek na 7,5 km. V poli bude i pět českých závodnic. Na vítězství v Östersundu si budou brousit zuby třeba loňská vítězka Francouzka Marie Dorinová Habertová, ale i Finka Kaisa Mäkäräinenová či Rakušanka Lisa Theresa Hauserová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:35.

Eva Puskarčíková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Blýsknout by se ovšem mohly i Němka Vanessa Hinzová, Norka Tiril Eckhoffová a zdar z vytrvalostního závodu bude chtít jistě potvrdit Běloruska Naděžda Skardinová.

Naopak loňské třetí místo Gabriela Koukalová letos ve Švédsku nezopakuje. Ani tentokrát nepřijde její čas. Koukalová v ramci možností bolavých lýtek stále "pouze" trénuje. Absentovat bude také Němka Laura Dahlmeierová, která před startem SP ochořela chřipkou.

Posílena pěkným sedmým místem a čistou střelbou z vytrvalostního závodu vyrazí do sprintu Eva Puskarčíková. "Ještě se necítí úplně v běžecké formě. Mohlo by to jít nahoru," řekl kouč Zdeněk Vítek. Sama Puskarčíková přitom říká, že více než individuál má daleko raději právě sprint či stíhačku.

Ta bude na programu na úplný závěr švédské zastávky SP a umístění v dnešním závodu s dvěma střeleckými položkami automaticky rozhodne o tom, v jakém pořadí se ženy vydají na trať v neděli odpoledne.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Patnáctou Puskarčíkovou bude doplňovat kvarteto českých kolegyň. Veronika Vítková, které sice nevyšla smíšená štafeta, ale dojem napravila 12. místem na 15 kilometrech, odstartuje hned z úplného čela první řady.

55. bude Lucie Charvátová, které vytrvalostní závod absolutně nevyšel a se šesti chybami byla až pětaosmdesátá. Z 84. místa pojede Jessica Jislová, chybět nebude ani Lea Johanidesová (95.).

Lea Johanidesová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Do poslední chvíle se snažíme pracovat na síle a objemu. Rychlostních tréninků máme minimum. A tak se i do závodního tempa dostáváme později," vysvětlil trenér Michael Málek, proč zatím biatlonisté nenaplňují mnohdy až přehnaná očekávání fanoušků. Realizační tým z toho nechce dělat ukvapené závěry. "Prostě jedeme dál," dodal Málek po závodu na 20 km.

Dá se očekávat, že biatlonistky bude provázet opět značně mrazivé počasí. V minulých dnech klesly teploty až pod -12 °C, vrásky na čele přidělával závodníkům i ne příliš ideální sníh. "Těžké podmínky. Sníh byl tupější a hlubší," podotkl nejlepší z českých závodníků (26.) ze čtvrtečního vytrvalostního závodu Michal Šlesingr.

Česká sestava na startu sprintu v Östersundu (7,5 km)

Veronika Vítková (1.), Eva Puskarčíková (15.), Lucie Charvátová (55.), Jessica Jislová (84.), Lea Johanidesová (95.).

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články