Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Smolařka Koukalová: Jsem nakonec spokojená. Jela jsem kilometr bez hole

Anterselva (Itálie) – Dramatický závod pro ni byl jako na houpačce. Začala s velkými problémy, když třikrát ztratila hůl a v polovině závodu byla až devatenáctá. Nesnáze ale dokázala překonat a po poslední střelecké položce dokonce vedla. A v závěru už jí na velký finiš nezbyly síly. Přesto skončila třetí a z výsledku nebyla Gabriela Koukalová zklamaná.

Koukalová s bronzovou medailí z Anterselvy
zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

"Jsem hrozně spokojená, protože jsem během závodu měla hroznou smůlu," radovala se druhá žena celkového pořadí Světového poháru. "Ztratila jsem třikrát hůl během prvního a druhého kola, takže jsem musela jet téměř kilometr bez holí a stálo mě to opravdu hodně sil, udržet kontakt se závodnicemi, které na rozdíl ode mě měly obě hůlky."

Mohutný finiš Laury Dahlmeierové i vítězky Nadine Horchlerové už zachytit nedokázala a v cílové rovince už se ani nesnažila držet se soupeřkami krok. "V závěru jsem už prostě neměla sílu. Trochu jsem prosila Nadine (Horchlerovou), která se mnou jela na druhém místě, aby se mnou trochu spolupracovala, ale kroutila hlavou, že už také nemůže," popsala poslední fáze závodu Koukalová.

"Bála jsem se, že když se ještě trochu zpomalíme, že nás docvaknou holky za námi, takže mi nezbylo, než to dojet do cíle a pak se tady nechat předjet," usmála se hořce sedmadvacetiletá biatlonistka.

Nečekaný triumf Horchlerové Koukalovou nezaskočil. "Znám ji dlouhá léta a vím, že když se uvisí do posledních metrů, je strašně silná ve sprintech. Zatímco já raději volím taktiku, že to, co jde, raději urvu na trati, pak už nemám moc zrychlení v závěru. Asi jsem věděla, že si jede pro první místo. Víc jsem s tím už udělat nemohla," uznala Koukalová.

Přesto z Gabriely Koukalové byla mnohem více znát radost než zklamání. V nezvyklých vysokohorských podmínkách Anterselvy se jí doposud ani zdaleka tolik nedařilo jako na jiných podnicích. 

"Má kletba Anterselvy je prolomena. Vždyť já tu nikdy dřív nestála ani na rozšířeném pódiu. Říkala jsem si dneska: Tak všechno, nebo nic, už to konečně musí vyjít. Třetí místo je skvělé. Je pro mě tady snad ještě cennější než výhry v Oberhofu," řekla Koukalová pro iDnes.cz.

Zdroj
ČT sport, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články