Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Štafetu v Ruhpoldingu odstartuje Moravec

Ruhpolding – Jen dva dny odpočinku a biatlonisté jdou opět na věc. V německém Ruhpoldingu jsou na programu štafety mužů. Češi s největší pravděpodobností pojedou ve složení Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Michal Krčmář. Přímý přenos vysílá od 14:20 ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Krčmář a Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V Oberhofu zpočátku hodně mrzlo a biatlonistům dělal problémy i nevyzpytatelný vítr. Když se k tomu připočetl ještě náročný profil tamních tratí, výsledkem byla velká dřina. V Ruhpoldingu to určitě nebude pohodlná procházka, ale tamní střelnice patří díky dobrému přírodnímu krytí mezi klidnější a v běžecké části potrápí biatlonisty jen jedno výraznější stoupání. Navíc by nemělo tolik mrznout.

"Je tady čtyřicet centimetrů čerstvého sněhu. Je tu kolem nuly až minus dvou stupňů. No, jako v pohádce," popsal v pondělí situaci v Ruhpoldingu trenér žen Zdeněk Vítek.

Ve středu by ale mohl sníh připadnout a navíc by mohlo i nepříjemně foukat. Proto je připravena i varianta, že by místo Soukupa naskočil na druhý úsek Adam Václavík. "Jarda Soukup nemá silný vítr rád, není si v něm tolik jistý," upřesnil trenér mužské reprezentace Michael Málek. Změny v sestavě mohou proběhnout nejpozději dvě hodiny před startem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští biatlonisté se zvedli až v druhé části štafety a v Pokljuce byli pátí

Zašlé vzpomínky

Pro Moravce bude mít závod zajímavý nádech. Na prvním úseku nejel od prosince 2007. Dříve na něm však začínal. V roce 2006 v Oberhuofu a pak i na olympijských hrách v Turíně předával jako druhý. "Ondra je precizní střelec a takového na prvním úseku potřebujeme. Naším cílem je totiž udržet kontakt s čelem závodu co nejdéle," odůvodnil Málek své rozhodnutí.

V této sezoně se jedou štafety teprve podruhé. V Pokljuce vyhráli Francouzi před Rusy a Němci. Češi skončili ve složení Šlesingr, Tomáš Krupčík, Moravec a Krčmář pátí.

Oslaví Ruhpolding domácí vítězství?

V posledním závodu s hromadným startem Simon Schempp a Erik Lesser porazili ve finiši lídra Světového poháru Martina Fourcada. Spolu s Benediktem Dollem a Arndem Peifferem budou patřit domácí biatlonisté k favoritům. V Ruhpoldingu se jim však poslední sezony nedaří ve štafetových závodech dosáhnout až na vrchol. Naposledy zde triumfovali před dlouhými jedenácti lety.

Čeští reprezentanti mají alpské středisko poblíž rakouských hranic v oblibě. Šlesingr tu v posledních dvou letech vybojoval dva bronzy. Moravec čtyřikrát v řadě skončil v elitní desítce. V zatím poslední štafetě dojeli Češi osmí. Loni zvítězili Norové před Rusy a Rakušany. Opět se dá očekávat velmi vyrovnaný závod.

Ve čtvrtek pojedou štafety ženy. Lucii Charvátovou v českém kvartetu nahradí mladičká Markéta Davidová.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články