Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koukalová: Pro posun na lepší výsledky musíte riskovat. A to já dělám vždycky

Nové Město na Moravě – Osmé místo, ale přesto ne zcela spokojenost. Gabriela Koukalová si v dnešní stíhačce Světového poháru připsala tři chyby, věděla však, že měla na víc, měla odvahu riskovat. "Je to skvělý výsledek, ale když cítíte, že na to máte běžecky a střelecky to nejste schopni podržet, mrzí to," uvedla. V Novém Městě na Moravě ji ještě v neděli čeká start v závodu s hromadným startem.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Nevím, jak jsem na tom byla běžecky, ale zdálo se mi, že mi to docela jde," řekla Koukalová, která na vítěznou Francouzku Anais Chevalierovou (30:38) ztratila 59,8 vteřiny. "Jela jsem za Kaisou (Makarainenovou) předposlední kolo a poslední s Laurou (Dahlmeierovou), která mě dala až nahoře na přechodu v Modříňáku pár desítek metrů před cílem. Tak jsem si myslela, že běžím docela dobře," vysvětlila.

Na střelnici se jí na rozdíl od sprintu nohy netřásly. Přesto udělala celkem tři chyby, v pátek taktéž, ale na jedné položce. "Říkala jsem si, že horší než včera už to být nemůže. Snažila jsem se zklidnit a zdálo se mi, že to bylo lepší. Prostě škoda. Nebyla jsem dostatečně silná na to, abych to tam podržela," řekla.

Pro Koukalovou je podle jejích slov nejtěžší, když jede po 'ležce' na 'stojku'. "Je to taková nejistota, že nevím, jak to dopadne. O to víc mě to baví, je to pro mě výzva. Snažím se překvapit fanoušky," vysvětlila.

Těm vysekla poklonu. "Když vás tady žene po celé trati tolik lidí, najednou jedete, ani nevíte jak. Mám v sobě takovou povinnost vůči těm lidem, prostě jet, i kdybych měla pětku, tak jet úplně do kómatu," řekla Koukalová. Do Vysočina Areny dorazilo v sobotu 35 tisíc lidí. "Nádhera. To je sen. Schalke Arenu jsme dávno strčili do kapsy. Moc jim děkuju, že se to tak povedlo."

V závěru to byl souboj mezi ní a Tiril Eckhoffovou. "Pořád jsem se na ni periferně dívala, zdálo se mi, že tam byla dřív, tak doufám, že se nějak nepřiklonili," smála se. Snažila se jet takticky. "Vím, že Tiril má daleko silnější finiš, snažila jsem se na ni vyzrát. Koukala jsem se, do kterého koridoru se chystá, přesně jsem jí tam vlezla, abych ji trošku zabrzdila. Asi to bylo dobré rozhodnutí," dodala.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Michal Červený

Koukalové se zdá, že každý závod riskuje. "A hlavně ve sjezdech. Snažím se získávat tam, kde se ostatní bojí. Pud sebezáchovy jde totálně stranou a jedete hlava nehlava dolů, a buď to vyjde, nebo ne. To je život. Pro posun na lepší výsledky je potřeba riskovat," uvedla.

Teď už má před sebou nedělní závod s hromadným startem. "Mám je ráda. Člověk se tam daleko víc zmáčkne, pro diváky je to zajímavější, vidí tam souboje. Na představivost je to lepší, než když jedeme separé," přiznala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články