Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dva kiksy v jeden moment. Krčmář se Šlesingrem jen těžko hledali příčiny

Nové Město na Moravě – Oba přijížděli na střelnici současně. Bouře ve Vysočina Aréně dostupovala vrcholu. Michal Krčmář měl za sebou bezchybnou střelbu vleže, Michala Šlesingra "ležka" teprve čekala. Celkem pět chyb a bylo po nadějích. Kde se stala chyba? Oba nehledali důvody snadno a lámat si musel hlavu i šéftrenér Ondřej Rybář.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Krčmář minul dvakrát. "O podmínkách to nebylo," podotkl smutně. Letos je skvělý při střelbě vleže, na stojce však tentokrát zaváhal a marně hledal důvody.

"Tohle byly chyby, které jsem u Michala Krčmáře dlouho neviděl. První ránu vůbec nechtěl spustit a pak se do toho dostal. Čtvrtá rána zase na něj docela daleko," upřesnil Rybář.

Ještě hůře dopadl Šlesingr. Když se blížil na stav, všiml si mírně povlávajícího praporku. "Cvaknul jsem jeden doprava, chtěl jsem to pojistit. Nevím, že bych udělal nějakou chybu, takže předpokládám, že celé grupeto bylo posunuté," pronesl hned po závodě. "Lehce mu foukalo zprava. Začal hodně o větru přemýšlet a rány nedojel," popsal Rybář.

"Nepřišlo mi, že by mi ta ležka neseděla, takže jsem z toho sám takový zmatený. Když se odjíždí po třech kolech, je strašně těžké se na trati motivovat," zdůraznil Šlesingr.

Mocný divácký motor

Diváci za chyby nemohli. Naopak na trati české biatlonisty hnali, jak se dalo. Oba se vešli co do rychlosti běhu do první dvacítky a předčili i osmého a devatenáctého v cíli Ondřeje Moravce a Jaroslava Soukupa.

"Diváci mě hnali. Nechal jsem tam, co to šlo. Člověk se tím snaží dobýt. Chtěl jsem si to užít. Bylo by špatné to úplně vytěsnit," prohlásil Krčmář.

Šlesingr své 44. místo rozhodně na diváky svádět nechtěl. "Musím fanouškům poděkovat, jsou skvělí, bohužel jsem se jim moc neodvděčil," uvedl. "Hrozně mě to štve, protože jsem teď ty ležky střílel dobře," dodal posmutněle Šlesingr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články