Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Černé koně reprezentace? V nominaci na SP jsou i Davidová a Kristejn

Praha - Před domácími závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě doplnili biatlonovou reprezentaci Markéta Davidová a Lukáš Kristejn, kteří si nominaci vysloužili svými výkony v IBU Cupu. Od čtvrtka do neděle absolvují biatlonisté na Vysočině sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem. Podrobné zpravodajství a přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Markéta Davidová
zdroj: Twitter autor: @IBU_CUP

Devatenáctiletá juniorka Davidová nedávno překvapila vítězstvím v úvodním kole nižšího poháru v norském Beitostölenu. Šéftrenér Ondřej Rybář od jejího startu na Vysočině nic neočekává. "Nebude svázána žádným tlakem. Bude mít pouze příležitost si vyzkoušet, jak vypadá velký biatlon," uvedl Rybář na internetových stránkách svazu.

Dvojnásobná medailistka z dorosteneckého mistrovství světa se chce stále soustředit na svou věkovou kategorii, navíc když juniorské mistrovství Evropy bude na přelomu ledna a února právě ve Vysočina Areně. V IBU Cupu patří Davidové průběžná třetí příčka.

Kristejn je v IBU Cupu nejlepším z českých mužů. "Podává nejstabilnější výkony, svoji šanci si zasloužil, stejně jako ji dostali Adam Václavík a Tomáš Krupčík. Oba ji využili dobře a věřím, že stejně dobře naloží se svým startem i Lukáš (Kristejn)," řekl Rybář. V průběžné klasifikaci IBU Cupu patří odchovanci letohradského biatlonu 16. místo. Ve Světovém poháru startoval Kristejn již několikrát, ale dosud nebodoval. 

Tomáš Krupčík, Adam Václavík a Jessica Jislová se přidají k B týmu a budou startovat ve třetím kole IBU Cupu v rakouském Obertilliachu 16. a 17. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články