Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Písní k pořadatelství. Koukalová podpoří boj o MS v Novém Městě

Nové Město na Moravě – Biatlonistka, ale tentokráte také zpěvačka Gabriela Koukalová se pokusí pomoci Novému Městu na Moravě získat pořadatelství mistrovství světa v roce 2020, nebo 2021. Majitelka medailí z olympijských her i mistrovství světa v sobotu v Kišiněvě zazpívá delegátům mezinárodní unie IBU. Ti o den později na závěr kongresu vyberou dějiště dvou světových šampionátů.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Soupeři Nového Města budou německý Oberhof, italská Anterselva, slovinská Pokljuka a ruské město Ťumeň. "Stojí proti nám čtyři nesmírně silní soupeři. Všechna tato centra se řadí ke střediskům světového biatlonu. Do volby jdeme s velkou pokorou, ale také snahou uspět," řekl prezident českého biatlonového svazu Jiří Hamza.

Čtyři silní soupeři

Nevýhodu vidí v tom, že Nové Město pořádalo mistrovství světa před třemi lety. "Nebývá obvyklé, že by po tak krátké době některý kandidát dostal opět pořadatelství světového šampionátu. Našimi klady jsou na druhé straně vysoké návštěvy v hledišti na stadionu, stejně jako televizní sledovanost a velký rozmach biatlonu," uvedl Hamza.

Na podporu své kandidatury uspořádá český svaz v sobotu v kišiněvské restauraci Kozlovna slavnostní oběd, na kterém zahraje i česká hudební skupina. Biatlonoví reprezentanti Koukalová, Ondřej Moravec a trenér Ondřej Rybář připomenou vydařený světový šampionát v roce 2013 a vyzdvihnou divácký zájem o biatlon v Novém Městě na Moravě. Na závěr Koukalová jako už několikrát předvede své pěvecké schopnosti a s kapelou zazpívá skladbu od Beatles s pozměněným textem na podporu kandidatury.

O mistrovství světa v Novém Městě se uchází český svaz už počtvrté. Poprvé před deseti lety neuspěl o tři hlasy. O dva roky později na kongresu v Praze už Nové Město pořadatelství získalo. Před dvěma lety v rámci marketingového tahu Nové Město neuspělo, šampionát pro rok 2019 získal švédský Östersund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články