Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Soukalová: Je to super, ale možná je lepší nevystrkovat růžky předem

Ruhpolding (Německo) – Dva vytrvalostní závody, dvě vítězství – taková je bilance vedoucí ženy světového poháru Gabriely Soukalové v této sezoně. Česká biatlonistka předvedla v Ruhpoldingu vynikající běžecký výkon a podpořila ho kvalitní střelbou s jedinou chybou. Výsledek však nechce s výhledem na olympijské hry přeceňovat. "Jsem klikařka," tvrdí.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/AP

Na stupních vítězů byla s třetí Veronikou Vítkovou, a obě tak měsíc před olympiádou hodně postrašily soupeřky. "Je to super, ale někdy je možná lepší nevystrkovat růžky předem, tlak by pak nebyl tak silný," uvědomovala si Soukalová.

Minulý týden hovořila o tom, že by se bez žlutého startovního čísla pro vedoucí ženu světového poháru obešla. "Je to moc velký tlak," tvrdila. Dnes měla navíc na sobě žlutočervené číslo, které poukazovalo na to, že vedle celkového pořadí SP je první i v hodnocení vytrvalostních závodů.

"To číslo asi skutečně nehraje žádnou roli. Spíš jsem si věřila na tu disciplínu, ale nikdy jsem si nemyslela, že pojedu ve žlutočerveném dresu," uvedla Soukalová. Raději by ale v podobné pozici byla i po olympijských hrách. "Kéž by," zasnila se velká česká naděje na medaili ze Soči.

Zapomnětlivý fenomén

Skvělá biatlonistka si před závodem prožila horkou chvilku. Český tým byl na cestě na stadion asi dva kilometry z hotelu a Soukalová si uvědomila, že nemá na rozdíl od ostatních zbraň. "Tak jsme se vrátili," glosovala Soukalová.

Nejlepší biatlonistka současnosti bude i favoritkou nedělní stíhačky, která se často po vytrvalostním závodu nejezdí. Proto se odstupy vydělí dvěma a Soukalová vyjede jako první s náskokem 17 sekund. "Za mnou to bude hodně mazec, bude to o rychlosti střelby. Bylo by hezké to zopakovat, ale nějaké velké iluze si nedělám," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články