Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čeští biatlonisté jen dvakrát minuli a skončili pátí. Vyhráli Rakušané

Ruhpolding - Čeští biatlonisté v nejsilnějším možném složení Michal Šlesinger, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec chybovali v závodu štafet na 4 x 7,5 kilometru v německém Ruhpoldingu na střelnici jen dvakrát a vybojovali páté místo. Dramatický závod vyhráli ve finiši Rakušané před domácími Němci. Třetí skončili Rusové a čtvrtí Švédové.

Šlesingr rozjel závod na sedmém místě, Krčmář sice o dvě příčky klesl, ale udržel kontakt s čelem. Jistý Soukup posunul tým na páté místo, které finišman Moravec potvrdil.

"Myslím, že se trefím, když řeknu, že celý tým včetně mě dnes parádně střílel. Prostě jsme se trefovali," řekl Moravec. "Možná jsme jen lehce ztráceli v běhu, ale to bylo dáno tím, jak jsme byli vpředu. Tam jsou samá esa a s nimi to není žádná sranda," dodal desátý muž průběžné klasifikace SP.

Rakousku vybojoval vítězství ve strhujícím finiši Dominik Landertinger, který v cílové rovince porazil Simona Schemppa. Po poslední střelecké položce vedl Rus Anton Šipulin, ale nástupu soupeřů v kopci před cílem nestačil a dojel třetí.

Hned na prvním úseku přišla o naděje na boj o přední příčky favorizovaná norská štafeta. Johannes Thingnes Bö vleže prvních pět ran minul, ze tří náhradních se trefil dvakrát a musel na tři trestná kola. Norové nakonec byli devátí.

V této sezoně světového poháru to byl třetí štafetový závod. V Hochfilzenu skončili čeští biatlonisté sedmí a v Annecy byli o dvě místa horší.

"O střelbě dnešní závod byl především a kluci ji v těžké konkurenci zvládli výborně. Dnešního výsledku si velmi cením," řekl trenér Ondřej Rybář. "Štafety ukázaly, jak je současné startovní pole neuvěřitelně vyrovnané. Když máte štěstí, jste na bedně. Když máte smůlu, jste na konci desítky jako dnes Norové nebo ještě mnohem dále," dodal kouč a pochválil Krčmáře za jeho výkonnostní růst.

Výsledky štafety biatlonistů v Ruhpoldingu

1. Rakousko (Sumann, Mesotitsch, Eder, Landertinger) 1:15:40,9 (0 tr. okruhů + 8 dobíjení), 2. Německo (Stephan, Birnbacher, Lesser, Schempp) -0,1 (0+9), 3. Rusko (Volkov, Usťugov, Malyško, Šipulin) -14,9 (0+7), 4. Švédsko -25,1 (1+7), 5. ČR (Šlesingr, Krčmář, Soukup, Moravec) -41,4 (0+2), 6. Itálie -47,3 (0+7).

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články