Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Soukup si před domácím MS přivodil vážná zranění

Liberec - Zatímco se jeho reprezentační parťáci připravují na sezonu, která má vyvrcholit domácím mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě, Jaroslav Soukup už tři týdny leží v liberecké nemocnici. Mohou za to vážná zranění, která si bronzový medailista z letošního šampionátu přivodil na soustředění po pádu z kola. 

"Jarda si především poranil pravou horní končetinu, kde měl otevřenou zlomeninu předloktí, má ještě zlomeninu lopatky a poranil si vazy na krční páteři," říká Martin Smetana, zástupce primáře liberecké nemocnice. Soukup, který se připravoval na biatlonové mistrovství světa v domácím prostředí, si podle svých slov nic nepamatuje. "Je to psychicky hodně složité, teď už se budu muset spíš soustředit na olympiádu."

Již minulý týden absolvoval biatlonista plánovanou operaci lokte. Právě možné riziko omezení hybnosti pravé ruky dělá největší starosti reprezentačnímu trenérovi Ondřeji Rybářovi. "Je to loket, který může dělat největší problém, protože je důležitý pro střelbu, přebíjení i odraz holemi," přemítá kouč. "Tím, že je tam zlomenina obou kostí, je to hodně nepříjemné."

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonista Soukup je hospitalizován v liberecké nemocnici

Hlavní zprávy

Nejčtenější články